-
Ai luat in calcul numai prastii pentru ce ai tu nevoie. Cauta cum functioneaza un calculator si revino asupra deciziei.
Ce fel de grafica faci?
Laptopul cu ecran de >15'' il iei sa-l tii in casa, ca portabil nu este in niciun caz, iar in cazul asta ti-as recomanda sa-ti faci un desktop.
-
O să iau un laptop de 15, e ce-mi trebuie. Eu am cărat un laptop de 17 mai mulți kilometri și continente decât ți-ai imagina. Nu vreau desktop, vreau laptop de 15.6 și cred că am găsit.
Mersi de sugestie, Kaa.
-
Ce au pus ceilalti utilizatori mai sus nu sunt solutii viabile din punctul meu de vedere pentru ca folosesc tehnologii vechi cu spatiu mare dar la viteza mica ceea ce este un dezavantaj fata de tehnologiile noi care folosesc viteza mai mare cu spatiu si energie mai mica.
RAMul, cacheul si VRAMul nu sunt medii de stocare, nu este important spatiul cat viteza cu care scrie / citeste. Daca VRAMul are 2GB dar scrie cu 15GB/s nu este acelasi lucru cu o placa video de 1GB care poate rescrie / citi memoria de 40 ori 60 ori pe secunda. Am avut laptop cu placa video cu memorie de 512MB care ducea orice aplicatie grafica de 100x mai bine decat placile video care au fost postate mai sus.
Cand am zis sa te uiti cum functioneaza un calculator la asta m-am referit, nu a fost cu intentia de a te jigni. Cauta un laptop cu placa video care are memorie GDDR5, ori macar daca are DDR3 sa nu aiba 64bit.
Laptopurile de mai sus nu au ecrane pentru designeri. De asta ti-am zis sa mai adaugi la suma de achizitie.
Pune modelul laptopului pe care ai zis ca l-ai ales sa ne dam cu parerea.
-
Nu sunt dispus să cheltui mai mult de 2500 pe un laptop, pentru că nu lucrez în Maya... și am nevoie exact de ce am scris. Nu sunt un hardware geek, altfel nu mai ceream opinia nimănui.
Adaug aici:
- nu-s designer, ci fac, în general, teme Drupal/Wordpress pentru site-uri de turism, dar nu doar pe nișa asta. Și scriu conținut pentru majoritatea dintre ele. Câteodată, fac hărți, iar pentru asta folosesc PS și AI;
- încerc să lucrez un Netbeans pentru proiecte mai complexe, deși prefer notepad++ pentru cele simple, totuși, pentru că NB folosește ceva RAM, trebuie să fiu acoperit;
- nu cer bani pe grafică dar am nevoie uneori să realizez și diferite grafice pentru clienții mei - de exemplu hărți sau charturi;
- nu mă interesează rezoluții fantasmagorice;
- am nevoie de portabilitate pentru a mă plimba, în principiu, prin propria casă/curte și cât de penibil ar suna asta pe mine mă ajută enorm - mai plec, iese din casă cu laptopul și la eventuale prezentări ale unor proiecte.
Am nevoie de flexibilitate, chiar dacă pierd din calculation power.
Am înțeles sugestia ta, dar nu găsesc niciun laptop care să-mi ofere placa video descrisă. Sugestii?