De ce zici asta? Ce face ca sa merite?
Versiune printabilă
Motivatia
Povestea este interesanta dar offtopic, incerc sa nu abuzez... Ca idee, in zona in care locuiesc (in apropiere) se exploata pe vremea comunista uraniu.
Ca urmare, am mai cochetat cu ideea de a face un astfel de dispozitiv datorita legendelor locale, care, iti dai seama, n-au intarziat sa apara (in urma unor evenimente, ce e drept, cam controversate).
Am abandonat pentru ca nu am gasit in vremea respectiva un tub Geiger Muller.
De ce marita?
Din punct de vedere tehnic e foarte simplu de construit.
Primesti tot ceea ce trebuie, inclusiv cablajul imprimat ceea ce te scuteste de multa munca si mult timp pierdut cu alergatul dupa piese si cu proiectarea.
Ceea ce voiam sa fac eu, in niciun caz nu avea si numarator de particule.
Chiar e interesant!
Sper ca nu ma banuiesti de alte interese. Chiar nu e cazul ...
S-a notat tonul malitios. Nu vreau sa intru in polemici... fiecare are parerea lui. Parerea ta este undeva intre: E inutil sa masori, nu are sens, si probabil oricum nu ai ce sa faci. Si mai pierzi si fabuloasa suma de 40 de euro. Crede-ma ca ti-ai facut deja clar punctul de vedere de la bun inceput.
Nu toata lumea e de aceeasi parere. Si nu toata lumea are aceeasi experienta de viata, si se bazeaza pe aceeasi logica. De asta poti sa fii sigur. Uneori curiozitatea e un factor important - alteori poate chiar ai realmente nevoie sa masori asa ceva.
Perfect de acord cu asta.
Pentru mine a fost distractiv sa asamblez gadget-ul asta. Am fost pasionat de electronica multi ani, inainte sa ma apuc de calculatoare. E ceva sa creezi un obiect "inteligent" cu mainile tale.
Si, ca si Mishu, consider ca face banii. Il gasesc cool.
Eu il am pe cel din atasamente si din "pacate" pana acum nu am masurat valori foarte mari ale radiatiilor. Mi s-a parut destul de util pt mine, asa ca l-am cumparat.
Ataşament 3224