De vreo doua ore incerc sa rezolv o problema in excel. Am coloana A pe care exista in jur de 40 de cuvinte in fiecare celula.
As vrea ca din ea sa extrag primele 30 de cuvinte, intr-o a doua coloana. Exista vreo solutie viabila? :)
Versiune printabilă
De vreo doua ore incerc sa rezolv o problema in excel. Am coloana A pe care exista in jur de 40 de cuvinte in fiecare celula.
As vrea ca din ea sa extrag primele 30 de cuvinte, intr-o a doua coloana. Exista vreo solutie viabila? :)
Exista, dar e destul de complicata, tb sa folosesti 30 de celule intermediare (pentru a identifica pozitia celui de-al 31-lea cuvant, se foloseste fct FIND sau SEARCH). Formula se replica usor ce-i drept. Apoi se efectueaza un REPLACE cu "" de la pozitia gasita.
Daca o fi existant ceva mai simplu (exceptand VBA :D) ... nu stiu ce sa zic.
Incearca asta (am testat, merge)
A1 = Textul tau
A2 = N (unde n este numarul de cuvinte setat pentru a fi extrase)
=LEFT(A1,FIND("^",SUBSTITUTE(A1," ","^",A2))-1)
Cred ca ar merge asa:
Momentan ai coloana A cu 40 de cuvinte. Copiezi toata coloana intr-un fisier notepad.
Deschizi excelul si importi fisierul notepad folosind delimiter " ", statiul (cand il importi ai optiunea sa ii spui ca e delimitat cu un spatiu). Asa o sa iti iasa 40 de coloane.
Apoi le contopesti pe primele 30 si faci una singura.
Momentan am facut asa: am folosit split si am obtinut 40 coloane pentru fiecare dintre randuri. Am sters ultimele coloane si am obtinut cate un rand cu 30 de cuvinte, asezate in coloane. Daca incerc sa le unesc cu & obtin un sir de litere (toate cuvintele lipite). :)
Merge si cu concatenare ulterioara (cu folosire "space" intre cuvinte) dar te complici inutil. Iese o formula kilometrica (dar functionala). Daca poti, da-mi un fragment din fisier si iti introduc formula simplificata.
Gata, am rezolvat cu formula lui imagini. Multumesc! +1rep :)
Ca sa nu mai deschid un nou post. Am urmtoarea problema:
Dan [nume] merge la pescuit. Anul trecut [nume] a mers in acelasi loc si a prins 2 kg de peste.
Cristi [nume] merge la pescuit. Anul trecut [nume] a mers in acelasi loc si a prins 2 kg de peste.
Victor [nume] merge la pescuit. Anul trecut [nume] a mers in acelasi loc si a prins 2 kg de peste.
Andrei [nume] merge la pescuit. Anul trecut [nume] a mers in acelasi loc si a prins 2 kg de peste.
Ataşament 2967
Cum pot da replace doar cuvantului [nume] din a doua coloana. In locul [nume] as vrea sa inserez numele din prima coloana (bolduita). Exista vreo solutie?
=SUBSTITUTE(B1,"[nume]",A1)
=SUBSTITUTE(B2,"[nume]",A2)
........................................
Bineinteles formula inclusa in coloana a treia (coloana C), primele doua fiind A (cu numele) si B (cu propozitiile/frazele).