Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Pana unde se poate merge cu "sinceritatea" pe internet

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    43
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit Pana unde se poate merge cu "sinceritatea" pe internet

Vreau sa cer parerea voastra a colegilor de pe acest forum in legatura cu un subiect important pentru mine.
    Pana unde se poate merge cu sinceritatea si transparenta pe internet?
    Ma intereseaza subiectul fiindca sunt admin dar in acelasi timp si membru pe diverse comunitati care au legatura cu preocuparile mele.
    Am dorit sa fac parte dintr-o comunitate online dedicata persoanelor ce vor sa se dezvolte personal si profesional.

Problema e ca inainte de inregistrare mi-sa cerut un cv, numar de telefon, adresa de email etc toate aceste lucruri vor fi afisate public si in clar.
    (Daca se cereau in privat poate nu ma deranja asa tare)

Ce pericole online pot paste o persoana ce isi impartaseste datele sale asociate cu postarile pe care le face, dezvaluiri personale,ganduri, proiecte, idealuri etc.

Poate la inceput te cenzurezi dar pe parcurs te imprietenesti si simti nevoia sa fi deschis fata de prieteni noi castigati asa ca iti pui o parte din viata pe tava gata sa o servesti fiecarui necunoscut ce te citeste.
    Ultima modificare făcută de IulianC; 28th September 2013 la 00:40.

Alex`andra este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    28th June 2013
    Locaţie
    CLUJ
    Vârstă
    33
    Posturi
    31
    Putere Rep
    21

Implicit

Chestiile de notorietate, care oricum s-ar putea afla și din alte surse, zic eu, nu merită o protecție exagerată. În schimb, ceea ce ține de viața privată, fiecare decide când și cui dezvăluie.

(ps: ca blogger, nu e neapărat indicată o atitudine chiar atât de friendly. de ce? sunt unele postări mai interpretative, iar cititorii ar fi tentați să creadă că e vorba de viața personală a celui ce scrie, că personajele și asemănările nu-s deloc întâmplătoare )

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

Au trecut 4-5 ani de la ultimul curs de securitate pe internet.
    Nu stiu cate s-au schimbat de atunci, dar prima regula era: niciodata identitatea reala pe internet!
    Deci, si eu as avea rezerve...

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    43
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    .. dar prima regula era: niciodata identitatea reala pe internet! Deci, si eu as avea rezerve...
    Binenteles aceasta regula se aplica mai ales Doamnelor/Domnisoarelor, mai rar dar si Domnii pot avea probleme pe net .
    (Am vazut acolo si Doamne/Domnisoare convinse sa isi faca publice si la indemana oricarui " glumet" datele personale, numar tel, adresa, starea civila, ocupatie )

Din cate stiu exista o lege care reglementeaza prelucrarea datelor cu caracter personal,

O persoana care cere date personale pentru a fi afisate public poate fi considerata ca proceseaza date cu caracter personal?
    O astfel de persoana incalca cumva legea "Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal" daca nu are o autorizare in acest sens?

Am uitat sa mentionez ca acea persoana fizica e si persoana juridica si de ce nu ar putea folosi acele date cerute in interes propriu sau a unei terte parti fara cunostinta posesorului acelor date.

Legea nr. 677/2001
    Definitii

Art. 3.
    In intelesul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc dupa cum urmeaza:
    a) date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
    b) prelucrarea datelor cu caracter personal - orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;
    c) stocarea - pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;
    d) sistem de evidenta a datelor cu caracter personal - orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice;
    Ultima modificare făcută de IulianC; 28th September 2013 la 14:11.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de IulianC Vezi Post
    Binenteles aceasta regula se aplica mai ales Doamnelor/Domnisoarelor, mai rar dar si Domnii pot avea probleme pe net .
    (Am vazut acolo si Doamne/Domnisoare convinse sa isi faca publice si la indemana oricarui " glumet" datele personale, numar tel, adresa, starea civila, ocupatie )
    ....
    Nu, erau cursuri de securitatea datelor si sistemelor, nu pentru doamne si domnisoare .

Tu singur trebuie sa discerni cat de serios este un site/firma/organizatie si daca are nevoie reala de datele tale personale sau doresc sa le foloseasca in alte scopuri. Daca intru pe un site de socializare nu mi se pare normal sa-mi ceara adresa, CNP, acte de identitate, etc. Cand intru pe site-ul bancii, pe o conexiune criptata, este altceva.

Legea nr. 677/2001
    In momentul in care tu furnizezi acele date cu scopul de a fi publicate, nu stiu in ce masura aceasta lege mai are aplicabilitate. Este ca si cum ti-ai face un profil pe Facebook apoi ii dai in judecata ca ti-au distribuit datele pe care tu le-ai pus acolo pentru a fi publice.
    Ti-au cerut acele date pentru a le face publice si tu stii asta. Probabil face parte din politica lor. Accepti sau nu!
    Daca datele tale personale sunt facute publice fara acordul tau, este cu totul altceva...

Sper ca nu e vorba de adresa, CNP, etc ...

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    43
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Sper ca nu e vorba de adresa, CNP, etc ...
    Da din ce am vazut multi si-au dat adresa aproximativa, adresa de email, pagina de FB, nr tel, starea matrimoniala, calificarea, locul de munca etc
    a) date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
    Din definitia se intelege ca datele personale sunt orice informatii care fac o persoana fizica indentificabila, nu trebuie sa dai neaparat CNP-ul ca sa poti fi indentificat

Acea lege nu e data pentru a proteja pe noi cetateni de ideile si excesele unor Domni?
    Ok imi ceri datele, dar vreau sa fiu sigur ca mi le protejezi ca ai o autorizare ca esti verificat din cand in cand ce faci cu acele date.

Acolo poate fi un rai pentru colectare de informatii pentru cei ce practica metoda "accidentul", sau pot afla daca si cand esti acasa ca sa vina in vizita, cand nu esti acasa desigur .

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    42

Implicit

Tu cand stii ca dai unuia datele si ti le si publica si sunt acesibile si altora (deci indiferent de cat de corect e respectivul altcineva le poate folosi in oprice scop), nu te gandesti ce implica?

Sar mai intai in fantana si dupa ma intreb de ce-am sarit? Si daca e bine? Si care e riscul sa stau in fantana?

Te-ai inscris cu pistolul la tampla? Nu, a fost un act voluntar pe care ar trebui sa ti-l asumi.

Nu-ti convine, da-i mail sa le stearga, nu vad ce vina are cineva ca publica datele pe care le oferi benevol stiind ca vor fi publicate.
    Retired

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    43
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Sa inteleg ca eu as putea de maine pot sa incep o chestie prin care strang informatii personale prin diverse tertipuri si le pot folosi in orice scop in interes propriu sau le pot da mai departe si nici o lege sau institutie nu imi poate reglemanta activitatea sau nu ma poate impiedica sa fac asta?

Care e fraier sa imi ofere datele sa fie sanatos ?

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    42

Implicit

Sa inteleg ca eu as putea de maine pot sa incep o chestie prin care strang informatii personale prin diverse tertipuri si le pot folosi in orice scop in interes propriu sau le pot da mai departe si nici o lege sau institutie nu imi poate reglemanta activitatea sau nu ma poate impiedica sa fac asta?

Care e fraier sa imi ofere datele sa fie sanatos ?
    Ii dau unuia datele de buna pe voie pe un forum si incep sa caut metode sa-l scot vinovat pe alte forumuri?

De ce te-ai inscris acolo? Sa ai de ce te plange aici?

P.S. De ce nu deschizi discutia asta acolo?
    Retired

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    43
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

E adevarat sunt inscris acolo dar nu am facut publice datele mele, si nici nu voi face asta, scopul meu e pur civic ( etic ) nu pot sta cu mainile in san cand vad ca cineva mai slab e pacalit.
    Pe langa asta ma deranjat si faptul ca am trimis un email pe privat unora de acolo ( nu era nimic necurat in el ) iar adminul a pus public continutul emailului meu alaturi de adresa mea de email in clar ca sa poata fi colectata de boti.
    Am intrat in legatura cu adminul am prezentat articole in legatura cu boti ce colecteaza adrese de email si am rugat sa se inlature macar adresa mea de email sau macar sa fie schimbata cu o fotografie ce o continea ( am furnizat link-ul ) pentru a nu fi preluata de boti.
    Bineinteles nu am gasit dialog pe aceasta tema iar adresa mea continua sa fie expusa alaturi de ale altor persoane in diverse subiecte.

Am inceput acest subiect fiindca aici e punctul de intalnire a tuturor adminilor iar intentia mea a fost sa cer un punct de vedere pe aceasta tema.

Se poate inchide subiectul va multumesc

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 15th March 2012, 12:34
  2. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2011, 12:54
  3. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 30th May 2008, 22:30
  4. Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 30th May 2008, 20:56
  5. Folosirea in exces a atributului "title" poate fi considerata spam?
    De Seinfeld în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 30th December 2007, 03:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •