-
Amazon & eBay
Mai mult ca sigur multi dintre voi ati cumparat de pe aceste site-uri diverse produse, imi puteti explica cum sta treaba, cum se calculeaza taxa de transport, restul taxelor + toate detaliile necesare care trebuie sa le stiu?
Din cate am inteles se poate cumpara doar de pe .co.uk:)
Multumesc
-
Taxa de transport ti-o zice cel ce vinde produsul de obicei. Pentru ce vine din uniunea europeana nu se plateste nici o taxa si vine direct acasa( am comandat de pe ebay.co.uk si toate au sosit acasa). Restul ce sunt din afara continentului se duce cu factura la posta la mesageria externa si acolo iti platesti taxele daca depaseste 10 euro factura.
De retinut pentru a putea plati tva necesita codul EORI care se obtine printr-o cerere la vama. Mai multe detalii despre eori aici.
-
Merci, trebuie sa mai stiu si altceva daca vreau sa comand ceva?
-
Pe Amazon nu doar ei vand produse, mai exista si alte firme.
Cei de la Amazon sunt foarte de treaba daca exista "probleme" (nu mai ajunge produsul sau ceva de genu).
Inlocuiesc proprile tablete la cea mai mica defectiune fara niciun fel de probleme. Si-au creat o imagine buna in privinta asta.
Inainte sa comanzi ceva de pe eBay arunca un ochi si peste profilul vanzatorului.
Unele produse nu au informatii despre taxa de transport pentru Romania, tie ramanandu-ti sa iei legatura personal cu vanzatorul.
Trebuie sa faci bine deosebirea intre produse originale si fake-uri (1 vs 2)
Obiectele ce nu sunt mici/usoare se merita aproape intotdeauna sa le cumperi de dincolo. La cele mai mari/grele transportul creste exponential aproape.
Sunt multe de spus, daca ai intrebari mai punctuale...