Citeste cu mai multa atentie. I-am recomandat sa ia contact cu firmele de casting pentru a face rost de contactele firmelor de productie. Ce e greu de inteles?
Versiune printabilă
Mergi la fiecare televiziune care accepta in prealabil sa discutati de asta insotit de un avocat si o camera de filmat. Inainte de a-ti expune scenariul, cel care il asculta trebuie sa semneze un contract facut de un avocat din care sa reiasa ca daca se vor folosi de ideea ta sa-ti plateasca daune-interse in cuantum de xxxxxxxxxx la care se ataseaza intreaga filmare.
Sigur asta e o varianta extrema cel mai bine e sa-ti inregistrezi ideea la autoritatile competente pentru a fi protejat pe deplin.
Succes!
Razvane, acum ca aburii alcoolului s-au dus, iti pot da o solutie pe care o poti urma sau nu, dar cred ca o sa fie cea mai buna dintre cele care ti s-au propus.
Te duci frumos la DACIN-SARA cu buletinul, doua exemplare ale scenariului, un plic A4 si cu ceva banuti si iti faci un depozit legal pentru asigurarea prioritatii legale a dreptului de autor.
Scenariu iti va fi depozitat 5 ani iar taxa e relativ modica - 25 RON, daca depui scenariul in format tiparit si 35 RON daca il depui pe CD/ DVD.
Cred ca poti lua in calcul si depozitarea la ARDAA. La OSIM cred ca poti inregistra doar numele emisiunii.
Multumesc Cosmin. Cred ca e o varianta foarte buna. Si cea cu avocatul e....dar cred ca sperii oamenii :))
Nu ai pentru ce. Bafta !
Sa intrebi ce garantii iti ofera depozitul. Cateva informatii gasesti si pe site-ul lor.