Si era facuta asocierea intre nume si poza (cum face facebookul de exemplu)?
Sau care e "data personala" desre care se vorbeste?
Versiune printabilă
Da, era ascociata. Ei se bazeaza pe legea aia pentru ca acolo se spune ca fara acordul persoanei n-am voie sa ma ating de portret.
Lege anu se aplica:
e) cand prelucrarea se refera la date facute publice in mod manifest de catre persoana vizata;
Deci daca omul a avut profil de FB cu poza asociata numelui, n-ai tu treaba. FB este "domeniu public" (exista precedent)
Daca in schimb i-ai furat poza... no no no.
Poate avea si fb la vremea aia (august), habarn-am.
Oricum, poza nu mai exista, legatura e dusa.
Pardon. Citatul corect:
Citat:
Prevederile art. 5, 6, 7 si 10 nu se aplica in situatia in care prelucrarea datelor se face exclusiv in scopuri jurnalistice, literare sau artistice, daca prelucrarea priveste date cu caracter personal care au fost facute publice in mod manifest de catre persoana vizata sau care sunt strans legate de calitatea de persoana publica a persoanei vizate ori de caracterul public al faptelor in care este implicata.
dutzu, date cu caracter personal sunt: CNP, serie si nr BI / CI, etc... daca tu ai pus o poza de pe facebook, no stress. Daca ti-a facut ceva plangere, se poate intoarce importriva lui, foarte repede, cu un avocat bun.
din lege:
Oricum, el cred a facut-o in scop jurnalistic.Citat:
date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
@dutzu - care era povestea? Era comerciala sau jurnalistica?
Comerciala. A fost o poveste "virala" la momentul respectiv care pe unele site-uri inca mai exista.
@Karismasand
Daca tu sau altcineva ati reusit sa luati legatura cu ei telefonic sau prin email, meritati felicitari. Eu am vrut sa inscriu o firma si nici un raspuns (aveam o nelamurire).
@Calin B
Politia te citeaza sa te prezinti la sediul lor, nu sta la telefon cu tine. Datele mentionate de tine sunt date cu caracter special. Datele cu caracter personal sunt ceva mai multe.
Eu nu am avut probleme de genu si sper sa nu am mai ales cand trebuie sa apelez la o institutie de stat. Dupa cum ai sesizat si tu este o problema generala de comunicare a institutiilor de stat, probabil de aceea se numeste si stat:)Citat:
@Karismasand
Daca tu sau altcineva ati reusit sa luati legatura cu ei telefonic sau prin email, meritati felicitari. Eu am vrut sa inscriu o firma si nici un raspuns (aveam o nelamurire).