Ce medicament folositi in noptile in care nu aveti somn?
Eu am ales ceva natural, am lovit-o singur.
http://img003.picture2life.net/dl/21...rge_medium.jpg
Versiune printabilă
Ce medicament folositi in noptile in care nu aveti somn?
Eu am ales ceva natural, am lovit-o singur.
http://img003.picture2life.net/dl/21...rge_medium.jpg
Bere... Dorm tun.
Pana mai anul trecut doar cu pastile ma lua somnul. De la o vreme am renuntat la ele.
Astfel ca mai tot timpul ma prinde 6-7-8 dimineata (si dorm pana la 12-13).
Ca sugestie: se poate schimba titlul topicului? Sunt multi care vor cauta astfel de raspunsuri, si nu vrem sa se ajunga aici :))
Marijuana.
:) Valeriana... sau melatonina:) Recomand melatonina cu caldura.
Bien Dormir cu valeriana de la Fitermann
Am golit sticla, mai am un pic si somn........:)
alcool+sex+baie fierbinte. Daca nu adormi dupa astea, mergi la medic si solicita medicamentatie.
Noapte buna :)
Respectarea orelor de somn ca sa nu dai peste cap orarul intern al corpului,
dieta corespunzatoare, fara mancaruri grele si dulceturi seara,
exercitiu fizic, miscare suficienta in timpul zilei ca sa-ti consumi energia si sa vina Ene pe la gene usor,
fara lumina artificiala prea intensa cu doua ore inainte de somn pt ca, corpul sa produca in mod natural melatonina care aduce somnul.
Probabil mai sunt si alte sfaturi, atat imi aduc eu aminte acum.
Cat despre chestia cu alcoolul si alte droguri, alea produc dependenta si prejudicii sanatatii, nu sunt o solutie buna pentru nimic.
@Eradu, in afara de vin nu am incercat alceva, la mine nu ceraza dependenta :)
Dupa 12-13 ore de lucru, dorm tun. Poa' sa dea cineva cu aspiratorul prin camera. N-am nimic :))
Incearca Jagermaister
http://i.imgur.com/fut4Ak3.jpg
Ultima data cand am folosit acest medicament, timpul trecut intre punerea capului pe perna si intrarea in lumea viselor a fost de aproximativ 15-18 secunde :)))
Unele medicamente se (re)simt peste ani, dar berea sau vinul de ieri, niciodata.
eu nu pot adormi cu bere, atunci cand lenevesc si nu pot adormi :D
imi vine mereu sa merg la baie, ca sa beau apa. arsita, nu gluma. vinul, pe de alta parte, functioneaza excelent. mai ales daca e fiert :D
Beti bere cat mai multa, caci grasimile provenite din maltoza se ard cel mai greu.
M-am documentat un pic in aceasta privinta si se pare ca o mare parte din vina o are faptul ca stam pana tarziu in fata monitorului. Lumina deregleaza hipotalamusul si glanda pineala, iar ciclurile circadiene sunt date peste cap.
Asadar, abandonati laptop-ul seara si petreceti mai mult timp cu familia, prietena, sotia, amanta. Poate doar asa sa aiba un efect pozitiv vinul rosu. Caci altfel, ia uitati ce scrie aici:
Citat:
Alcohol shortens the time it takes to fall asleep, it reduces REM sleep (which, research shows, stimulates regions of the brain necessary for learning and good cognitive function), and it increases non-REM sleep, which is a lighter slumber. As the alcohol begins to withdraw from your body later in the night, sleep becomes more shallow and disrupted, REM sleep increases (all at once, rather than slowly, over the course of the night), and with it, so do dreams and/or nightmares. This all adds up to a poor night's rest.
Pai daca nu prindeti orele de somn 22-01 cand e somnul cel mai odihnitor degeaba dormiti pana la 12-13 cand este lumina si deveniti activi. Alcoolul nu este o solutie pentru somn ci munca, activitati diverse, sex, exercitii fizice => somn.
Daca aveti probleme cu somnul incercati ceva de genul: Trezirea la 6 dimineata - munca, activitati etc pana seara(fara sa dormiti nici macar 1 ora) si va garantez ca la ora 22 sunteti morti. Fara cola, fara cafea, fara energizante si o sa dormiti lemn. A doua zi aplicati acelasi program pana va reglati somnul.
Medicamentele si bautura fac mai mult rau.
Era sa uit. Mai sunt cateva tehnici de respiratie cu ajutorul carora adormiti mai repede si alte cateva trucuri pe care le gasiti pe net.
Recomand f.lux pentru cei care stau pana mai tarziu la PC.
5000 de like-uri pentru Andrei Luca.
Foloseam profile diferite, dar uit mereu sa le schimb.
Imi strica combinatiile in Photoshop, dar pentru browsing d'ala alene inainte de somn e ideal.
Thanks.
O viata echilibrata, adica: munca facuta eficient (ore mai putine, dar mai multa atentie), sport (sala, bicicleta, alergare), socializare si sex.
Inainte adormeam si eu undeva pe la 3, 4 dimineata, insa de o perioada de timp mi-am programat timpul si activitatile si ma ia somnul undeva pe la 12, adorm undeva pe la 1, insa dimineata la 9, 10 sunt in picioare.
Eu nu am nici o treaba cu insomniile, daca vreau sa adorm la 8 seara pei atunci pun capul pe perna si daca e liniste in maxim 2 minute dorm ca un prunc numai ca eu nu vreau sa adorm la ora respectiva ci pe la 2-3 sau chiar 4 ca atunci sunt mai productiv si ma trezesc undeva intre 09.30 si 11.30 depinde ce treburi am peste zi si asta daca nu ma trezeste vreun client care nu citeste programul afisat pe site.
Din ce stiu, o partida buna de sex si in 5 minute adormi linistit. Iarna e buna si o cana de vin fiert, iar vara recomand vinul alb demisec (daca tot vorbim si de bautura), dar nu cel din magazine ci unul natural (fara sulfiti care iti ofera dureriile alea nasoale de cap daca nu esti obisnuit cu un astfel de vin).
Eu adorm foarte greu dar imi aduc aminte ca am fost si eu ca Dragos, adormit in 5 minute la orice ora, cand am fost internat in spital si am primit niste vitamine, imi pare rau ca n-am retinut tratamentul dar parca erau ceva vitamine B. E foarte popular si suplimentul MagneB6 (magneziu si vitamina B6) pentru un sistem nervos relaxat. Deci vitaminele si mineralele potrivite pot ajuta si ele, dar pe cat posibil asimilate din hrana si extracte naturale, nu suplimente.
Va dau solutia, dar ramaneti datori cu cutii de cafia amigo :).
Mie efectiv mi-e frica sa mananc pt ca automat ma ia cu somn, indiferent de ora.
Am cel mai cretin program, cel mai dezorganizat program posibil. In sensul asta, ca sa nu mananc fortez cu cafea si tutun. Dar si dupa ce intru la masa... adio munca pe ziua aceea.
In limbaj popular se numeste boala porcului: mananca si se culca.
Alta expresie consacrata: Fie domnul cat de mic / dupa masa doarme-un pic.
In realitate sangele se aduna in stomacul plin ca sa-si faca treaba, defavorizand alte organe, implicit creier.
Ma tot minunez cand aud de insomnie: mancarea ajuta mereu :)
Bun remediu :)
Si ca sa te completez, adaugati cinei o ceapa sparta. Poate pare hilar, dar ceapa chiar e un adjuvant de incredere.
Ceapa prajita + branza prajita si oo si o mamaliga fierbinte... S-a facut intuneric deja? :)
seroxat
Sex
PS:Mesajul introdus este prea scurt. Vă rugăm măriți mesajul la cel puțin 4 caractere.
Somn Usor sau Passiflora, de la Hofigal.
Sunt produse naturale, foarte eficiente din cate am auzit.
2-3 berii si o cafea cu lapte si dorm ca un bebelus