Dilema afacere online..singur sau cu partener?
Well, am si eu o dilema si vreau sa apelez la cei cu experienta mai vasta decat mine....
Treaba sta cam asa...de ceva timp m-am tot gandit la o afacere si a venit timpul sa ma si pun pe treaba...Eu sunt programator si, bineinteles, am nevoie si de designer sa fac una, alta... Aici apare dilema...Am un prieten(designer bun) care ar fi si el interesat, dar nu vrea sa lucreze pentru mine(sa-mi faca doar ce am eu nevoie) ci vrea sa faca si el parte din proiect si sa facem 50-50. Asta m-ar ajuta in special in cazul banilor, eu economisind ceva banuti buni.. Pe viitor, si in investititii as pune doar 50%..
Dar stau si ma gandesc, teoretic timp nu economisesc cine stie ce, pentru ca si in cazul in care platesc un designer, eu tot programarea o voi face. Deci avantajul ar fi ca suntem 2 si poate am avea idei mai multe, investitii mai mari, ne-am putea ajuta reciproc in unele chestii.
Dar, daca as lucra cu un partener evident o sa am nevoie de SRL. Lucrand singur, un magazin il pot face si cu PFA. Cu SRL vin si anumite probleme..controale mai multe, contabil, etc. Plus ca suntem din orase diferite si sediul trebuie sa fie la unul din noi..alta bataie de cap.
So, voi ce parere aveti? Ce ati face in locul meu? O perioada am vrut mult sa fac proiectul cu el, dar acum gandindu-ma mai bine, incep sa am dubii. Pe termen scurt economisesc o suma de bani, dar pe termen lung pierd mult mai mult daca afacerea merge.
Opinii va rog. :)