Eu am gazduit domeniul .ro la mine pe server si apoi am facut setarile cerute
Eu am folosit pentru site impingator, nu am prea avut timp sa ii pun articole, am un singur articol
Versiune printabilă
Eu am gazduit domeniul .ro la mine pe server si apoi am facut setarile cerute
Eu am folosit pentru site impingator, nu am prea avut timp sa ii pun articole, am un singur articol
La Pasul 1 trebuie sa:
Schimbaži Nameserverele domeniului īn
- ns1.freedns.ro (91.207.120.33)
- ns2.freedns.ro (91.207.120.103)
Schimbarea Nameserverelor se face la autoritatea care v-a īnregistrat domeniul (pentru Romānia, RoTLD - Romania Top Level Domain)
Deci tebuie sa fac o cerere catre ROTLD, nu pot schimba eu nameserverele din panoul de admin ROTLD daca inteleg bine!? sau iarasi nu inteleg? :))
in panoul de admin de la rotld pot creea nume de server numai cu domeniul cumparat de la ei(ala cu care te loghezi) iar cei de la freedns.ro imi cer sa schimb cu ns1.freedns.ro - asa ceva nu se poate in rotld. Poti schimba doar ip-urile, dar nu merge asa ca am incercat!
Cand ii dau Creeaza nameserver - il creeaza automat cu extensia lui cu care l-am cumparat abcd.ro nu pot sa creez cu ns1.freedns.ro
pe rotld ma refer
nu trebuie sa creezi nameserver il setezi, il pui in campurile speciale de la interfata rotld
Am reusit pana la urma sa adaug un domeniu la freedns.ro. Insa cand incerc sa adaug un Cname (www & ghs.google.com)imi spune "Subdomeniul exista, sunt interzise mai multe inregistrari CNAME"
Sa ai grija la cele free, in termeni si conditii spune uneori ca alte persoane pot folosi subdomenii de-ale tale.
Nu sunt la calculator, dar stiu ca se poate face free la godaddy treaba asta cu blogger. Din cate retin trebuie sa pui la rotld dns-urile godaddy, adaugi in godaddy domeniul si apoi ai tutorial pe blogger.com despre cum se face, pas cu pas.
http://support.godaddy.com/help/arti...th-offsite-dns
http://support.godaddy.com/help/arti...k-with-blogger
Am facut la godaddy, am urmat toti pasii insa imi arata in Standard DNS Dashboard in dreptul domeniului (Pending transfer). probabil ca trebuie sa ma astept cateva ore!