De ce unele site-uri cumpara trafic ? Ii ajuta la ceva traficul venit de cine stie unde ?
Versiune printabilă
De ce unele site-uri cumpara trafic ? Ii ajuta la ceva traficul venit de cine stie unde ?
Ca sa dea bine pe hartie cand le prezinta sefilor realizarile marete.
Din diferite motive. Nu ai niciodata cum sa stii cum si-a facut cineva strategia.
Poate e unul care vinde un produs cu care isi scoate banii (plus profit) dati pe un milion de unici :)
Altii poate au prins reclame CPM si pot sa le dea trafic de genul si fie acceptat (ii pacaleste, nu le pasa alora, etc.).
Cum ti se spunea mai sus: pentru a-ti mari "realizarile".
Derivata din ideea de mai sus, pe baza unui trafic imens poti face un marketing eficient. Esti GSP si te bati cu prosport pentru suprematia in materie de site-uri de sport in Ro. Esti pe primul loc, dar simti ca iti vine din urma competitorul, ori tu nu prea mai ai cum aduce trafic prin metodele traditional. Mai cumperi cateva zeci de mii de trafic si mentii distanta (poate si aia cumpara ca sa se apropie, dar oricum, nu ai tu ganduri morale cand faci asta, astfel incat sa-ti pese de concurenta). Anunti apoi site-ul numarul 1, siteul numarul 1 in toate promo-urile si in timp aduci pe chestia asta si mai multi oameni targhetati (deci marketezi un trafic fals, obtinand la schimb trafic real, pentru ca-i convingi ca esti cel mai "bun").
Etc. Etc.
E ca la Page Rank, cand unii tot intreaba: de ce alearga lumea dupa PR ca nu iti aduce teoretic niciun beneficiu.
Raspunsul si acolo si aici este ca: oamenii respectivi au gasit probabil (unii o fac insa si din prostie, aia e drept!) o metoda sa scoata bani din astfel de lucruri (trafic fals, PR, etc.).
@piciu1993
Daca eu iti spun ca am un site cu 10 vizitatori pe zi si vreau sa-ti vand reclama cu 200 euro pe luna, vei rade de mine. Daca iti spun ca am 10.000 de vizitatori pe zi si iti vand reclama cu 100 euro pe luna, sunt sanse mari sa te "agat" de client. Si nu vei fi singurul pe care il pot atrage de client.
@Cristi Exemplul cu GSP e real. Cica au de prin Asia ciudat de multe vizite, deci e clar ceva la mijloc :)
Mie mi se pare o mare minciuna cumpararea de trafic. Vrei tu sa te minti sau vrei sa minti pe altul ? Asta e alta intrebare.