Puthre, Imagini, Asta au vrut si ei..
Starnet, pai cei mai multi nu stiu marketing si advertising.. si tocmai ai sunt cei care "voteaza" :)
Versiune printabilă
da .. dar pentru cei care stiu despre ce e vorba ... parca mi-a starnit o mica antipatie fata de ei ... desi am comandat foarte mult ... si stii de ce ?
NU VAD NICIUNDE VREO MENTIUNE DE GENUL: MULTUMIM CLIENTILOR NOSTRI ! FARA VOI NOI NU EXISTAM !
le multumesc partenerilor dar clientilor din parti ...
Si totusi au spus niste chestii interesante acolo. De exemplu emag vinde de 12 ori mai mult ca si cele din Bulgaria sau de 1,5 ori decat Portugalia. Ambele sunt tari cu mai mica populatie ca si Romania, dar totusi, nu m-as fi asteptat la astfel de cifre: - vanzarile emag sunt 70% din tara, conform datelor lor, deci probabil ca am vandut aproape de 2 ori mai mult decat Portugalia si probabil de vreo 15x mai mult decat Bulgaria. Acesti indicatori inseamna ceva pentru e-comertul romanesc si sper sa dea curaj si altora sa intre pe online.
PS: Analizati efectul pe care newsletterul il are pe oameni, nu pe oamenii de marketing online (care sunteti voi). Nu fiti puerili :)
Starnet, Marius, este onomastica lor, doar nu te duci la ziua cuiva sa-l intrebi "da mie nu-mi multumesti ca te-am ajutat sa ajungi unde esti azi?". Si la oscaruri sau la alte decernari, ati vazut pe cineva multumind celor care cumpara muzica sau filmul? Voi ati zis vreodata "multumesc" vizitatorilor/cumparatorilor vostrii? Respectul si calitatea cu care ii tratati e cel mai bun multumesc ;)
Cristi, ai dreptate sunt chestii interesante. Ar trebui studiate mai amanuntit cifrele in loc sa ramaneti blocati la comparatiile cu blocuri (comparatii care oricum nu sunt pentru voi, cei din domeniu).
*Legat de comparatia cu bulgaria am vazut pe aici pe forum un bulgar care si-a deschis magazin online fara sa cunoasca macar limba. Pai ce facem, ii lasam pe altii sa vina sa ne ia painea in timp ce noi ne incurcam in "blocuri"?
Infograficul arata o evolutie de-a lungul a 10 ani. E cineva aici care si-a facut calculele pe viitorii 10 ani cu magazinul sau online? Sau macar pe urmatorii 5? Nu-i laud si nici nu-i critic dar le zic mersi pentru informatii. Informatiile inseamna avantaj asupra competitiei, informatiile te scutesc de timp pierdut, informatiile sunt bune :)
PS: Coincidenta sau nu, la cateva magazine online am furnizori portughezi, acum ii inteleg de ce insista sa promoveze noi game de produse la noi :))
@Haos n-am zis ca vreau sa-i intreb ceva pe ei. Discutam aici intre noi. Comparatia cu OSCAR-ul e proasta pentru ca la decernari de premii vin altii si ti-l dau nu ti-l faci tu singur acasa si te prezinti pe scena cu el.
N-am inca proiecte de milioane de vizitatori dar am invatat sa multumesc pentru orice mail, orice feedback, orice ajutor. Dar nu asta era ideea, ca n-am nevoie de multumiri si nici nu e cazul, doar ca din toata informatia au uitat CLIENTUL.
Nu faci marketing pe pereti, ci il faci pe oameni. Cand e ziua ta nu te bucuri doar tu de ea, altfel n-are nici un farmec. Mananci doar tu tortul? Nu cred.
Crezi ca ar fi avut mai mult de castigat daca ofereau ceva cuiva? Un concurs cu premii pentru userii deja inregistrati in tot acesti ani. Un premiu pentru cel mai vechi user inca activ, ceva legat de istorie si client. Au inclus istoria si au uitat clientul.
Inca o data, noi discutam aici intre noi si atat. Succesul lor il decid strategiile si deciziile pe care le-au luat si le vor lua, bune sau rele. Respect si urasc in acelasi timp Emagul :)
Marius, tocmai fiindca vorbim intre noi voiam sa nu dati importanta acestui aspect. Ceea ce vedeti acolo este un infografic, un grafic care prezinta niste masuratori iar aceste masuratori sunt despre ei si realizarile lor.
Printre toate cifrele alea o sa observi o sa observi chiar din primele randuri mesaje precum "Pentru fiecare client", "Pregatiti sa te ascultam", "cat mai putine clickuri pana la produs", "cat mai rapid la tine acasa". Acestea sunt mesaje care se adreseaza direct fiecarui cititor si arata grija fata de client. Toate astea sunt un mare efort care tin loc de multumesc. Tu preferi sa fi furat si scuipat de cineva care apoi sa-si ceara scuze sau sa te trateze corect si sa simti tu multumirea fara sa ti-o spuna?
Ideea este ca acest este un grafic cu cateva informatii utile, cifre si nu era necesar sa introduca clientul intro prezentare matematica, dar au facut-o si au facut-o elegant iar daca dadeai click pe infografic aflai ca pe blog au multumit pentru fiecare clic. E o parghie tare lunecoasa asta cu distragerea atentiei, am ascultat multe voci pe vremea cand am lucrat in spionajul industrial, oameni care ramaneau blocati asupra unor "gogosi" pe care le aruncau unii ca sa le distraga atentia si sa-i fure in voie.
Alege sa vezi informatia care te va ajuta, nu te impiedica in fire de praf. Spun asta pentru ca nu e ura ceea ce simti, este gelozie si crede-ma, cunosc oamenii mai bine decat oricine de aici. Fac pariu cu tine ca daca mesteci peste 7 minute informatiile corect, o sa observi cel putin 3 detalii care o sa-ti stimuleze ideile privind propriile afaceri online de care nu ti-ai dat seama pana acum.
PS: Nu sunt genul care iti spune ceea ce vrei sa auzi doar pentru ca suntem colegi. Gelosule :)
... :)