Bai, eu ma intreb de ce unii indivizi scriu 1000 de prostii din care poti culege maxim 2 chestii interesante/inteligente...
in loc sa le scrie doar pe alea 2 si sa ne scuteasca sa citim cele 998 de postari total inutile. E vreo jmecherie sa te faci de ras pe forum?
Just asking...
Trust, but verify.
I second that.
Poa' sa-i dedice si o melodie, un album ceva:
The Best Things in Life Are Free - Wikipedia, the free encyclopedia
Trust, but verify.
Deci?
Ofera cineva mai multe capre? Lecitatia se incheie de Black Friday, la anu`! (2012 - sfarsitul lumii)
Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)
Din pacate n-o sa ma vezi niciodata dand nas unuia care m-a injurat. Indiferent de ce propuneri marete se intampla pe topicul lui. E loc pentru toata lumea pe "nisa" asta si asa cum am mai spus, vad putin diferit problema. Nu ma intereseaza sa ma simt eu bine ca ajut pe cineva, e un act prea egoist pentru gusturile mele. Prefer sa fac ceva care sa dureze, care sa conteze si care sa faca o diferenta in viata cuiva. Stiu ca e mult mai greu, ia mai mult timp si sunt necesare mai multe resurse, dar asta este, o s-o fac cu cine vrea si cu cine vede lucrurile la fel ca mine.
Am intrebat care e esenta (motivatia de fapt) si n-am primit raspunsuri satisfacatoare. Poate sunt eu prea direct si prea.. brutal. Poate va aduceti aminte de episodul din "Friends" in care se chinuiau sa demonstreze ca pot face un gest frumos pentru altcineva total dezinteresat. Ei au decis ca nu exista. Ca oricum ai da-o, tot exista o doza de egoism, in sensul ca o faci sa te simti bine. Noutatea este ca... nu-i nici o problema cu asta, e normal sa te simti bine si gestul nu trebuie sa fie dezinteresat. Doar cca, in opinia mea, nu trebuie sa fie singura motivatie, si nici macar motivatia dominanta.
Ultima modificare făcută de Dan; 27th November 2013 la 13:28.
Trust, but verify.
Dan, cine te-a injurat?
Later Edit: Nu am timp sa ma uit la filme, asa ca, din pacate, nu stiu despre ce e vorba. Daca ai facut referire la mine, nu vreau sa fac eu un gest frumos, ci vreau ca acea persoana care va avea o bucurie, sa se simta bine si sa poata zambi. Poti sa faci un bine si sa faci pe cineva sa zambeasca, atat cu o privire, atat cu o mana pe umar, atat cu o bucata de paine, atat cu 10,000 EUR. Sunt diferite tipuri de a ajuta pe cineva. Ce ma intereseaza pe mine? Repet, ma intereseaza ca acea persoana sa se simta mai bine dupa ce va primi acel mic "ajutor". Nu ma intereseaza nimic altceva decat acea persoana. Nu cred ca mai are rost sa mai adaug nimic.
Ultima modificare făcută de iSKY; 27th November 2013 la 13:33.
Nu intru in polemica, doar imi spun parerea : sa te simti bine? pai ar trebui sa te simti rau? Cred ca nu exista semnul = intre ma simt bine si egoism. Dezinteresat incazul asta nu-ti iubesti nici copilul, sau mai pe larg = nu exista, iar daca nu exista, nu este nimic de discutat in aceasta privinta.Ca oricum ai da-o, tot exista o doza de egoism, in sensul ca o faci sa te simti bine.
S-au dat multe exemple pe forum, dau si eu unul (desi e cam .. unguresc). Sa zicem ca cineva intinde mana sa-l scoti din apa! Nu il salvezi pentru ca apoi o sa te "simti bine"? Sunt multe de zis, dar ma rezum la intrebarea asta. CAm ce explicatie poate fi cand treci pe langa cel ce se ineaca si nu faci nimic?
Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!
As putea sa iti dau un tabel in excell, o lista cu persoanele care m-au injurat )
RE la LE: cand intreb de motivatie nu ma refer la nimeni in special. Te intrebasem pe tine parca, nu mai stiu, dar intrebarea a fost cat se poate de sincera. N-o sa critic implicarea cuiva intr-o activitate indiferent de motivatia sa. Poate sa se dea mare in fata prietenilor ca e baiat bun si asta sa fie singura lui motivatie, nu-mi pasa. Imi pasa de motivatia activitatilor in care sunt si eu implicat. Si daca imi ceri sa ma implic, e normal sa ma intereseze motivatia.
Daca vrei sa discutam pe tema asta totusi, iti spun ca pe mine NU ma intereseaza ca persoana ajutata sa se simta mai bine dupa ce va primi ajutorul. Cel putin nu pe termen scurt, pentru ca poate fi total inutil si poate chiar sa-i dauneze. Pot sa-ti dau si exemple concrete, dar fireste ca nu pot fi transformate in reguli, de aia am pus "poate fi" si "poate" in fraza anterioara.
M-ar interesa mai mult un ajutor pe termen lung. De genul.. invata-l sa pescuiasca, nu-i da doi pesti si gata. Ca daca-i dai doi pesti vine si te trage de maneca sa-i mai dai si se invata eventual sa astepte pesti de la lume, pentru ca-i merita. E, si daca e genul asta de ajutor, il dau cu placere oricui. Poate nu m-am exprimat suficient de clar, dar putem dezvolta ideea.
Trust, but verify.
Excelenta gandire si abordare, nu contest! Zi tati si tu asa, mai pe sleau, vezi ca poti?
O sa recitesc ce ai scris aici, mult mai atent si voi reveni cu un raspuns. Una peste alta, am cam inteles aluzia ta. Vrei sa te implici, insa doresti sa stii care iti este rolul si cum poti realiza un ajutor pe termen lung. Daca tot ai adus in discutie asta, atunci continua ceea ce ai inceput si propune tu concret ce consideri ca ar fi bine sa faci, tu sau eu sau noi toti, poate ca opinia ta este una care va ajuta pe multi, ceea ce ar fi o reala bucurie, atat pentru cei care vor putea beneficia de acest ajutor, cat si pentru tine; acel "egoism" despre care spuneai, un 0,1% tot se va manifesta, pentru ca esti om, iar orice faci cu mana ta, implica subiectivitate ... emotie, traire, etc. Si inca ceva: daca nu doresti sa faci publica ideea sau dorinta ta de a ajuta, foarte bine, nu o face. E de ajuns sa faci ceea ce simti, cum simti, pentru cine simti. Important e ca o faci, restul nu mai conteaza.
LE: Dan, am crezut ca te-am injurat eu ... am cautat de vreo 30 de minute ... pe forum, prin PM-uri ... nu gasisem nimic ... Ori ai folosit vreo metafora ori chiar eu eram?
Ia! fiecare la topicul lui :]
I'm not a complete idiot, some parts are missing...
Momentan este/sunt 2 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 2 vizitatori)