Nu este. Dovada sta cuvantul "cacao", care nu e cacofonie.
Discutia e mai complexa, dar daca asta iti sta acum pe suflet si am trecut de discutia despre mine, iti pot explica.
Pentru cacofonii nu exisata o regula matematica. Exemplul din dex dat de tine cu « Tata mi te-a dat ca dar » este excelent, pentru ca, nu-i asa, o cacofonie nu reprezinta neaparat ceva legat de caca, ci (si aici citez de pe wikipedia) "Noțiunea de cacofonie (numită uneori și disonanță) se folosește în lingvistică și în muzică pentru a denumi orice fel de asociații neplăcute de sunete". Daca vrei, citez si din dex: "Asociație neplăcută de sunete; cacofonism. ♦ (Muz.) Suprapunere de sunete discordante; lipsă de armonie".
Am stabilit sau nu ca e vorba de SUNETE?
Bun, acum sa trecem mai departe. Am retinut ca e vorba de lipsa de armonie, de o asociere nefericita de sunete.
Citeste cu voce tare "eu, ca client, am drepturi". E vreo asociere nefericita de sunete? Mie nu mi se pare. Daca tie ti se pare, bravo tie. Putem face un topic separat, putem intreba la Academia Romana, pana te lamuresti. Pana te lamuresti, fireste, ca fiind vorba de sunete, in scris sunt evitate, de obicei, doar formele evidente, gen "eu, ca copil". Altfel existenta sau evitarea lor este, dupa un punct incolo, subiectiva.
Lamuriri, in caz ca nu merge butonul "search" de la Google:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Cacofo...a_cacofoniilor