Astazi mi s-a intamplat ceva care sfideaza orice logica tehnica cunoscuta in online pana acum!
Deoarece voiam sa cumpar un produs pentru anumite nevoi casnice, am intrat pe un magazin online destul de notoriu, nu dau numele. Pana aici totul bine si frumos, am navigat in categoria unde se afla produsul, l-am adaugat in cos, ... si cand m-am dus pe checkout ... surpriza, cosul continea un folder de-al meu in care imi tineam toate parolele, aceiasi denumire cu folderul meu, aceiasi iconita ... m-am amuzat un pic pana m-am dus sa verific daca folderul cu pricina este la locul sau ... si din nou surpriza, acesta disparuse de pe desktop si era chiar cel din cosul de checkout!!!!!
M-am gandit un pic ce sa fac si mi-a venit ideea sa-i dau remove din cos, poate se duce inapoi la locul sau, pe desktop. Degeaba!! Acesta nu voia sa se stearga!
Am deschis un ticket de support si raspunsul a fost unu care ma lasat masca si anume ca trebuie sa platesc pentru acel folder daca vreau sa se reintoarca la mine.
ATENTIE!!!! Nu stiu cum este posibil asa ceva, este un fel de frauda noua. Am apelat la politia internetului, sunat la OPC, ANAF si toate cele.
Consider ca acest post este util pentru a pune in garda si pe altii [desi sincer nu stiu cum puteti evita o astfel de frauda, singura solutie este sa nu mai cumparati nimic online]
Cu multumiri anticipate, orice sfat, sugestie, solutie este binevenita!
DOVADA!!
![]()
Ultima modificare făcută de Hakuna Matata; 10th June 2015 la 20:46.
Daca n-as fi trecut prin asta n-as fi crezut ca este posibil.
Am patit aceeasi chestie acum 2 ani, am facut si topic pe aceasta tema.
Singura solutie din pacate este sa finalizezi comanda, folderul urmand a fi livrat prin curier rapid, pe un suport la alegere (stic sau dvd, contra-cost).
Cateva sfaturi care iti pot salva timp si bani:
1. Contacteaza un reprezentat magazinului, am reusit sa ii conving sa-mi trimita folderul prin email (era weekend si nu puteam astepta dupa curier). Nu numai ca iti ajunge instant, dar te scapa si de costul achizitionarii unui stick usb. Doar daca ai card cu care poti plati online comanda, mie nu au vrut sa-mi trimita altfel
2. Neaparat sa devirusezi calculatorul, e un virus care creeaza problema si nu poate fi detectat de antivirusurile obisnuite. Sunt multi pasi de urmat, ti-am dat mesaj privat cu instructiunile, daca nu te descurci singura sansa e reinstalezi sistemul de operare.
3. Am scris si atunci dar repet, nu mai introduceti stickuri usb sau carduri SD in calculatoarele in care ai parole, asa se transmite virusul!!!!!!!111
Incearca si cu ANPC, vezi daca rezolva ceva, eu am facut plangere sa-mi recuperez banii, dar facusem comanda pe firma si mi-au transmis ca nu pot interveni decat in cazul persoanelor fizice.
Retired
e o gluma chestia asta???
pai, parca era un coleg caruia ii disparuse un folder...?!))
categoric![]()
Ultima modificare făcută de tottyovi; 10th June 2015 la 22:26.
Multumesc de raspuns Catalin. La fel ca si @tottyovi ma intreb cum naiba este posibil asa ceva.
Am fereastra deschisa si ma uit la ea ca vitelul la poarta noua.
Pana la urma cred ca am sa finalizez comanda deoarece folderul cu pricina contine date sensibile.
Ai idee daca iti garanteaza contra cost ca nu vor fi "scurgeri" din acel folder?
Acum de virusul cu pricina .... ma gandesc ca este setat sa "citeasca" cele mai accesate foldere si cand se intampla minunea sa traga pe cel mai accesat, in acest fel se asigura ca o sa platesti.
PS - Aia de la OPC au ras de mine, au zis ca ii iau la misto...
PPS - Legat de antivirus am Kaspersky licentiat, din cate stiu eu este cel mai tare din online!
Am sa revin cu detalii!
1 aprilie a trecut demult!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)