Doar un exemplu, mai pot exista asemenea exemple si in mediul online de exemplu portalul de 12 milioane de Euro.
In mare ma intereseaza ca noi astia mici sa intram pe felie sa apucam contracte etc
Ubuntu - un sistem de operare GRATUIT, pe care Romania nu-l foloseste. Cat de simplu de folosit este acest OS.
iLikeIT. Ubuntu - un sistem de operare GRATUIT, pe care Romania nu-l foloseste. Cat de simplu de folosit este acest OS
Mici firme, pfa-uri ar putea instala asa ceva si acorda consultanta, ar putea dezvolta aplicatii etc.
Milioane de Euro risipite pe apa sambetei:
( Bani care parasesc tara acordati unor mari firme si corporatii )
Guvernul a cheltuit milioane de euro pe programe de calculator care nu pot fi folosite | Social a1.ro
1. Poti participa oricand la orice licitatie. Dupa ce prinzi experienta, ai putea sa si castigi astfel de contracte. Fiind vorba de sume mari, n-o sa ia freelanceri, ci firme cu suficienta stabilitate pe piata ca sa poata finaliza si intretine un astfel de proiect. Daca insistam asupra sumelor, erorilor, deja intram in politica si nu e cazul.
2. Pe Romania n-o opreste nimeni sa foloseasca Ubuntu. Eu nu l-am gasit simplu de folosit, dar poate e, asta e oricum irelevant. Apoi, ma intreb cum ai putea forta pe cineva sa foloseasca Ubuntu in loc de alte sisteme de operare. Si de ce te -ai baga peste preferintele oamenilor. Ultima data cand am verificat, in domen iul asta eram inca o tara libera. Iti poti instala ce vrei in calculator.
3. Nu-i opreste nimeni s-o faca.
4. Aici e iar vorba de spagi si politica. N-are legatura cu realitatea. Cand "conducerea tarii" va dori sa faca si altceva decat sa fure, vom putea discuta si despre astea.
Trust, but verify.
Cred ca ar fi trebuie sa incep altfel prezentarea.
Sper sa nu deranjeze ce scriu aici
Un liceu din Pensilvania SUA a donat elevilor sai 1700 de laptop-uri, curios este insa faptul ca desi aveau bani sa achizitioneze si licente pentru sisteme de operare nu au facut asta.
In schimb in cursul acestei vacante de iarna au adus toate acele laptop-uri in cantina scoli si inceput sa faca ceva ce nu se va intampla niciodata in Romania.
Au inceput ei insisi ajutati de voluntari, elevi si staful tehnic sa instaleze pe toate acele calculatoare niste sisteme de operare cu licenta gratuita.
Dupa cum am spus motivatia nu a fost una financiara ci dorinta Domnului Charlie Reisinger, directorul districtual responsabil cu tehnologia ca sa nu se piarda o viitoare generatie de ingineri.
Pennsylvania High School Rolls Out 1,700 Linux Laptops to Students | Linux.com
Intre timp in Romania la cateva mii de km distanta intr-o tara cu saracie lucie se intampla asta:
Peste 1000 de laptopuri primite gratuit de mai multe scoli din Romania zac nefolosite, in praf.
1000 de laptopuri primite gratuit de cateva scoli din Romania zac nefolosite, in praf. Ce explicatii au dascalii
Tablete achizitionate ce zac nefolosite
Primaria Arad mai cumpara 360 de tablete PC pentru scoli. Cele deja distribuite stau nefolosite
Caut cu jingle.ro.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)