Foloseste cineva hostingul oferit de cei de la Amazon? As dori si eu cateva pareri despre acest serviciu.
Versiune printabilă
Foloseste cineva hostingul oferit de cei de la Amazon? As dori si eu cateva pareri despre acest serviciu.
Eu folosesc Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) si administrez fisierele prin ezs3 pe 2 site-uri gen "membership".
Am luat hosting la amazon pentru fisierele video luand in considerare urmatoarele motive:
1) e mai sigur sa le tin pe Amazon decat pe un hosting normal (am redus astfel procuparile/setarile de securitate avansate pe hostingul unde se afla site-urile)
2) este mai rentabil sa le tin pe Amazon din punct de vedere al spatiului si traficului
Folosesc serviciul de cca 2 ani si nu am avut probleme, dar nu pot spune ca am avut parte de situatii extreme - maxim am avut 27 de play-uri simultane/videoclip.
Mersi tanshi, am aflat ceea ce voiam sa aflu din raspunsurile tale + ale celor de la amazon si analizand siteul tau.
Cu placere, ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor!
dar care este situl tau tanshi? nu il gasesc nicic in semnatura si nici in profil..Sa "arunc" si eu un ochi.
Nu este site-ul meu, este un site facut de mine. Iti trimit linkul pe pm
M-ai facut si pe mine curios. M-ar interesa asa ceva, sa il folosesc pentru backup, imagini si eventual cateva clipuri.
Nu am inteles insa de pe site-ul lor care e faza cu acei 10 centi pe Gb. Platesti in functie de traficul lunar sau in functie de cantitatea de date pe care o stochezi?
Ce m-ar interesa pe mine nu cred ca va ajunge sa aiba un trafic mai mare de 100 de gb pe luna (cam atat am momentan cu totul). Sa inteleg ca asta ma va costa cam 10 dolari pe luna?
Si poate fi folosit si ca backup? :D sa il platesc sa imi tin si fisiere de rezerva acolo
Pentru stocare exista un pret separat. Daca folosesti sa zicem doar pentru back-up/stocare, il vei plati numai pe acela.
Daca ai si actvitate cu fisierele respective (Request sau Data Transfer) ai un cost aditional la cel de stocare.
Stocarea pentru 100GB te costa in jur de $13/luna. Daca nu ai trafic exagerat de mare poti lua pretul de stocare ca referinta, celelalte valori nu sunt atat de semnificative. Exista si un calculator online al facturii, mergi la Amazon Web Services Simple Monthly Calculator si alege din stanga Amazon S3
Multumesc pentru raspuns.
M-ar interesa sa stochez doar vreo 30 de giga la un trafic de 100 de giga lunar. In cazul asta, calculatorul imi indica pretul pe care mi l-ai spus tu, 13 dolari. Am vazut ca oscileaza in functie de trafic, iar cantitatea stocata nu il influenteaza chiar atat de mult