Da...du-te la politie! Politia Romana iti va face dreptate! Te duci la ei cu infractoru langa tine si tot nu te cred... hai sa fim seriosi!
Versiune printabilă
Da...du-te la politie! Politia Romana iti va face dreptate! Te duci la ei cu infractoru langa tine si tot nu te cred... hai sa fim seriosi!
Fiind caz penal, politia te trimite la parchet. Avocati, minuni... posibil sa castigi procestul in x ani si inca x+2 sa te chinui sa recuperezi prejudiciul.
Mai bine direct la firme specializate pe recuperari. Sunt legale.
Inteleg, e frumos in Romania. Mai astept cativa ani.
Multumesc frumos celor care mi-au raspuns la dilema.
Nu e vorba de .ro. Asta se poate intampla in orice tara.
E vorba doar de securitate, lucru ignorat de multi.
De nu stiu cand am propus promovarea serviciilor specializate pe Securitate website.
In planul de actiuni trebuie prevazut si buget pentru asa ceva. Normal, se poate "taia", cu riscurile de rigoare.
Eu zic sa mergi la politie. Daca stii ip-ul si ora exacta la care ti-a accesat serverul, atunci afla imediat cine e, pentru ca ISP-urile sunt obligate sa salveze cine a avut un ip la o anumita ora.
Intra de pe ip-uri diferite mereu, nu are un ip stabil.
Momentan nu am timp sa umblu pe la politie pentru asta, am treburi mai importante, dar daca se va inrautati situatia va trebui. Ma asteptam sa existe ceva de reclamatii online, auzisem acum ceva vreme de politia internetului, dar cred ca asa de dezvoltata este ca nici nu isi desfasoara activitatea in online.
Am avut si eu ceva probleme asemanatoare acum cativa ani. Nu am apelat la politie ci la providerului de internet al inculpatului, unde mi s-a raspuns ceva gen 'ne pare rau dar nu te putem ajuta' - bineinteles :). Rezolvarea a fost intr-un final curatarea codului, implementarea unor limitari pe site de exemplu: un numar limitat de mesaje private trimise prin intermediul siteului si un host dedicat. Cand nu a mai avut ce sa faca, a inceput sa posteze pe chatul public al siteului. L-am limitat si pe acela sa nu postezi decat la un interval de cateva zeci de secunde. Apoi si-a facut mai multe conturi si posta cand pe unul cand pe altul diverse mesaje la adresa mea ajungand chatul numai cu mesajele lui. Am banat un cont, doua, trei, zece, degeaba. Atunci nu i-am mai facut nimic, l-am lasat sa actioneze in continuare. Intr-un final dupa doua zile omul s-a calmat, doar nu era sa isi petreaca toata viata postand pe site-ul meu :). Asta se intampla cand publicul tau tinta sunt copii intre 10 si 20 de ani fara ocupatie si cu prea mult timp liber.
@edy via @clax - indiferent de publicul tinta, lucrurile astea se pot intampla oricui, pentru ca oricand se pot gasi persoane care n-au altceva de facut asa ca isi baga nasul in treburile altora.
De aceea fiecare site are nevoie de un administrator sau webmaster, care sa se ocupe de imbunatatirea si securizarea constanta a siteului, deoarece simplul fapt ca astazi siteul tau nu a fost tinta unor astfel de atacuri, nu inseamna ca maine sau alta data nu va putea fi.
Imagineaza-ti un site de talia lui Google care e tinta oricarui hacker care vrea sa se afirme, sa mearga la politie sa raporteze fiecare atac, pai fac pariu ca sectia respectiva de politie nu ar face fata la sesizari si ar trebui sa-si dedice tot timpul investigatiilor legate de aceste probleme. Tocmai de aceea administratorii siteurilor apeleaza la programatorii si inginerii disponibili pentru a preintampina sau rezolva astfel de situatii.
Dupa cum spunea si @1nesco.. imbunatateste-ti securitatea websiteului in permanenta ;)