Se pare ca Emag se extinde si a inceput sa-si mareasca oferta comercializand jucarii prin parteneri certificati . in cazul de fata Doron Land.
Sa fie acesta inceputul unui Amazon romanesc?
Interesant
Versiune printabilă
Se pare ca Emag se extinde si a inceput sa-si mareasca oferta comercializand jucarii prin parteneri certificati . in cazul de fata Doron Land.
Sa fie acesta inceputul unui Amazon romanesc?
Interesant
O sa ma uit.
Ca idee, e super.
In locul lor as intra inclusiv pe turism/vacante. Niciodata nu stii care nisa aduce mai multe venituri sau care o sa pice.
chiar ei au zis ca vor sa devina amazonul romaniei si incet incet s-apropie
Personal sunt foarte multumit de serviciile emag si ma bucur sa vad ca incep sa aiba din ce in ce mai multe produse.
Cumva devine un agregator de produse? Pff, isterie pe unele bloguri de specialitate...
Neah, n-aș crede - mai ales că acum Google are ce are cu agregatoarele. Cred că vrea mai degrabă să devină cel mai magazin online cu de toate :D
Va dura un pic până se vor obișnui oamenii să cumpere de toate de la eMag, dar cred că va fi un succes pe termen lung, mai ales pentru că cei de la Asesoft se pricep să se înțeleagă cu furnizorii în așa fel încât să fie benefic pentru toți...
Hmmmm... în acest caz poate e cea mai mare greșeală făcută de eMag până acum?
eMag Marketplace... Amazon + eBay?
Si pe Amazon vand firmele partenere, nu doar ei, deci cred ca in directia asta vor sa mearga.
Platforma e lansata de 2-3 saptamani, inclusiv cu vanzarea de jucarii.
Krumel, cum sa fie agregator de produse? Da, ei apar in Google pentru nush ce jucarie. Dar cand intrii pe linkul respectiv chiar poti sa cumperi jucaria de acolo.
Aceasi jucarie apare si la shopmania spre exemplu, dar cand intrii pe pagina respectiva si vrei sa cumperi produsul, esti redirectat catre alt site.
E o diferenta totusi intre cele doua mecanisme.
Well, nu si in SEPRs unde ei se plangeau ca altii fac spam. Nu mai zic de bloggeri valorosi care considera comparatoarele si agregatoarele de produse ca fiind content farms (toate). Din punctul asta de vedere cum ti se pare? Sau brandurile nu "spameaza" SERPs-ul ptr ca ele sint jucatori pe piata...
Cum a zis Seinfeld (apropo nickul e legat de serial ?) , cauti o jucarie pe Google, vrei sa o cumperi, ajungi pe emag si faci acest lucru, cumperi jucaria respectiva .. cum poate fi asta spam ? Nu se poate compara asta cu comparatoare, agregatoare...
Deci daca cumperi direct de la ei, nu e spam. Daca e brand, nu e spam... Nu conteaza ca folosesc aceleasi descrieri si titluri ptr produse.
Daca gasesti in google rezultate afiliate sau comparatoare de preturi, e spam (spam sites placed above mine) ... conteaza ca folosesc aceleasi descrieri si titluri ptr produse.
Sau web spam tine de unde cumperi, direct sau indirect? Dar daca generezi pagini cu acelasi continut in SERPs, e spam? N-are cum, brandurile n-au cum sa faca spam. Doar astia intermediari fac spam.
Eu cum vad web spamul : tot felul de tehnici pentru a ranka sus , doar ca tot ce faci este pt robotei iar userii nu primesc rezultate relevante , pur si simplu continut irelevant pt useri . Ce tehnica "neortodoxa" a folosit emag ? Aceasi descriere si titlu ? Pai la exemplul cu pisica cred ca sun 10 magazine online cu acelasi produs si aceasi descriere/titlu , fac oare toti web spam ?
Personal nu am afirmat niciodata ca rezultatele afiliate sau comparatoarele de preturi sunt spam . Un comparator de pret, bine pus la punct , mi se pare util . Dar problema este ca au aparut ca ciupercile dupa ploaie , zeci de clone , mergand pe acelasi principiu cu manele, download music, avatare si filme online si multi folosind tehnici black hat , de aici probabil si tendinta bloggerilor de a le arata cu degetul .
Ideea e ca Emag a duplicat toate produsele toyz ro pe situl sau, idee condamnata de emag in trecut.
Acum iese in cautari pe Google dupa continutul 100% al celor de la Doron Land aka toyz ro. Produsele nu le apartin, descrierile nu le apartin , nimic nu le apartine si se folosesc doar de brand pentru a le vinde.
Ideea nu e rea in esenta . Face ceea ce face si Amazon numai ca nu cu mult timp in urma Emag a contestat vehement astfel de practici.
Compari ro nu e bun ca rankeaza pe continutul altora , ceea ce li se intampla lor acum. Pe continutul altora ei rankeaza foarte sus in SERPs chiar daca se poate face comanda pe situl lor. Dar nimic nu le apartine din continut si sant doar o clona a toyz ro.
Cam asta cred ca vrea sa spuna si Krumel. Nu conteaza de unde cumperi. Ei au generat pagini cu care rankeaza foarte sus pe continutul 100% al altora ceea ce ii transfora oarecum intr-un agregator de produse.
Eu cred altceva: lui emag i se R U P E acum de Google si de serps. Se bazeaza pe brand si pe faptul ca (probabil) au foarte multe accesari directe - probabil mai multe accesari directe decat din Google, sau oricum, pe undeva pe acolo, si atunci, ce pret mai pune emag pe Google si pe rezultatele de acolo? Mai ales cand vorbim de produse aditionale - altele decat vand ei ? In cel mai rau caz vor disparea din cautari pe produsele respective - nu si pe ale lor (IT, etc) - asa, si? Unde pierde emag-ul in aceasta ecuatie? Nicaieri!
Unde pierd "partenerii" care vand prin ei? Nicaieri... emagul are forta de a trage dupa el foarte multi vizitatori organici, directi, etc - din care o mare parte vor cumpara si de la parteneri - si atunci revin cu intrebarea: unde pierde emag in aceasta ecuatie?! Acelasi raspuns: nicaieri!
Poate ca in trecut emagul blama unele actiuni ale concurentei (vis-a-vis de google & serps), insa acume in pozitia in care isi permite sa scuipe seminte in cap concurentei cu sau fara google...
Referitor la spam - aici vad ca unii inteleg ceva, iar altii altceva. Krumel se refera la faptul ca avand acelasi continut - practic duplicat - emagul spameaza si deci "strica" calitatea rezultatelor. Am simtit nevoia sa spun asta pentru ca am observat ca unii inteleg prin spam "tehnici murdare de promovare" - ceea ce nu este spam este black/grey hat - ceea ce este cu totul altceva. Spam-ul in serps este o consecinta, nu o actiune.
In fine, eu sunt curios de evolutia lucrurilor si pot sa pun pariu pe orice ca in curand vom vedea si produse din alte nise pe emag... cum ar fi masini, acvarii, mobila, practic orice - pentru ca.... Surpriza: nu au ce pierde! Cel putin la nivel de serps/google...
Daca vor pierde la nivel de client - ca iti va fi mai greu sa cumperi un RAM sau un HDD printre miile de jucarii si acvarii si ce-o-mai-fi-pe-acolo - asta da, poate ca se va intampla... Ramane de vazut!
Pai e aceeasi chestie pentru care l-au interzis pe @RoManiac in profitshare cu un site care aparea in fata lor la multe cautari bune.