-
Aksimet da rateuri!
Am observat astazi ca in comment-urile de la spam, am si cateva comentarii care chiar par a fi reale. Mai mult, de pe un ip diferit, am scris un comentariu la un articol propriu, comentariu care a ajuns si el in spam, multumita lui Aksimet.
Ce se poate face, astfel incat sa nu mai am parte de astfel de surprize, in afara de a dezactiva Aksimet - printre altele, am si cate 30 de comentarii spam pe zi -?
-
Le demarchezi ca spam si verifici periodic ca nu se strecoara printre alea spam si comentarii care n-ar fi spam. In general intra in spam comentarii de la unii care au facut prostii pe alte site-uri sau indeplinesc anumite "criterii" dupa care clasifica akismet spam-ul. Gen: 1-2 link-uri in corpul comentariului sau anchor/nume aiurea (2-3-4 cuvinte, etc.).
-
Akismet nu e nici pe departe de a fi perfect. Si eu am aceeasi problema iar alta solutie fata de cea propusa de Cristi Ursut nu exista. Pe de alta parte, tin sa te atentionez ca printre comentariile bune s-ar putea strecura si ceva spam. In general textul este urmatorul: "great phrase you said" sau "thank you for such a nice article" + variatii de la cele doua. Tot ce putem face este sa speram ca la urmatorul update creatorii Akismetului sa rezolve aceste probleme astfel incat sa ne scuteasca pe noi de un stres in plus.
-
E imposibil sa nu dea rateuri si pot sa-ti dau un exemplu foarte simplu. Comentariile mele nu intra la spam, dar daca ma apuc chiar acum sa fac spam, Akismet le va aproba, deci poti sa numesti asta un rateu :)
-
Cred ca ai IP dinamic, si ai intrat de pe un IP de e care sa facut spam, am patit si eu asta acum 2 zile, tot ce comentam pe orice blog intra in spam, chiar si ce comentam eu la mine pe blog conectat ca administrator. adoua zi am intrat d epe alt IP si totul a fost OK. Asta e opnia mea, nu e neaparat adevarata.
-
Daca mai aveti probleme si va intra comentariile la spam fara motiv, atunci folositi contact formul de aici. Am avut si eu problema asta acum 2-3 ani si s-a rezolvat imediat.
-
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.