Am uitat sa spun: filosofie.
Versiune printabilă
Am uitat sa spun: filosofie.
Masterand (sectia- inginerie si management in contextul globalizarii) in anul 2 la Facultate de Electrotehnica Iasi Gh. Asachi .
Eu in momentul de fata sunt in clasa a XII-a, profil matematica-informatica.
Referitor la facultati, as alege unul dintre urmatoarele domenii, care imi plac foarte mult si ma motiveaza:
- turism
- afaceri si economie
- jurnalism
- psihologie
- istorie
Pe viitor ma voi dedica afacerilor, in special in domeniul turistic, deci cred ca ceva de economia turismului ar fi potrivit.
Ati facut careva vreuna dintre aceastea?
Sau poate combinate: afaceri in turismul istoric. :))
Eu sunt mai mititel, doar clasa a XI-a, la mate-info. Programarea pe care o stiu acum (o stiu bine) mi se pare destul de usoara, exceptand unele lucruri. Mi-am aruncat un ochi si prin limbajele de programare web, difera doar scrierea si cateva functii, deci nu cred ca o sa am probleme in a invata, chiar si singur. De aici si nedumerirea mea fata de facultati. Daca ma intrebai intr-a 9-a m-as fi dus cu siguranta la ceva legat de info/calculatoare. Acum m-ar tenta niste marketing, economie. Nu stiu daca o sa ma hotarasc vreodata..
ASE - Facultatea de Economie (Specializarea: Economie si comunicare economica in afaceri) - in curs.
Si eu tot a XI-a la mate-info int, dar nici eu nu's hotarat. Ce mi-e clar e ca vreau undeva unde se face programare web si alte lucruri related.
Transporturi in Bucuresti , dar e mult timp de-atunci ...
Calculatoare si tehnologia informatiei, Poli Timisoara
Da, si eu stiam ok C-ul cand eram in liceu si PHP-ul mi se parea ca e identic + cateva functii. Dupa care in facultate dau de oop, java, design patterns, architectural patterns, threaduri, procese, criptare, verificare & validare... etc.
Daca vrei sa te angajezi ca programator trebuie sa stii cu ce se mananca lucrurile amintite mai sus. Daca vrei doar sa faci niste situri simple iti ajunge si programarea din liceu.
Am precizat si ieri in alt thread ca nu am facut facultate si probabil n-o sa fac. Consider ca pot sa invat mult mai usor singur, mai ales ca invat doar ce imi place si chiar am nevoie. De ce sa pierd timpul invatand foarte multe lucruri nefolositoare si de multe ori depasite ? Mie si liceul mi s-a parut total nefolositor si tocmai de aia l-am terminat cu greu si cu mult noroc.
Si o dovada ca facultatea nu te ajuta foarte mult in viata: Cand am deschis firma, la inceputul anului, am avut cam 50 de interviuri pentru angajare. Cam 20 dintre ei aveau facultate, multi pe profil limbi straine sau jurnalism, cu cambridge si multe alte diplome. Le-am spus din start ca nu ma intereseaza asta si ca le dau un test. La testul respectiv au trecut doar 7 dintre ei si nici unul nu are facultate sau alte diplome. Jobul era content writer in engleza.
Nu spun ca nu exista oameni care sa fi invatat ceva in facultate, spun doar ca o diploma nu-ti garanteaza un job, pentru ca e mai important sa stii ce-ti cere angajatorul decat o hartie.
Le poti combina chiar pe toate, desi nu stiu ce-ar iesi :D jurnalism psihologic de afaceri in turismul istoric
Alex, eu tind sa cred ca o mare parte dintre cei care se bazeaza pe o diploma la angajare sunt aceia care gandesc dupa un tipar format prin intermediul invatamantului. Deobicei sunt mai "inchisi la minte" (fara sa jignesc pe cineva) si nu sunt foarte creativi pentru ca ei fac ce au invatat intr-o scoala, nu ce gandesc ei.
Iti sustin ideea cu invatamantul romanesc, liceul este foarte prost structurat iar facultatea este cu mult depasita, insa ma gandesc ca te ajuta in sensul ca iti mai faci o idee si despre alte aspecte ale profilului de care esti interesat. Vezi tu, pe internet vezi o parte a afacerilor in turism, la o facultate inveti alta parte si daca le imbini poate iesi ceva frumos.