reclame gen intelitext de la softure.
S-a mai discutat dar eu acum vin si va arat exact cum apare aceasta reclama.
E super misto.
Versiune printabilă
reclame gen intelitext de la softure.
S-a mai discutat dar eu acum vin si va arat exact cum apare aceasta reclama.
E super misto.
:)
Eu am observat mici probleme cand muti mouse-ul de pe link, cateodata dispare si cateodata nu. Asta in Firefox.
Era de o vreme la Gsp sau la Prosport, nu stiu sigur la care. Ce sa zic... pentru mine e putin enervanta. Am senzatia ca ar trebui sa fie link acolo. Oricum.... e mult mai putin enervanta decat reclamele din noua campanie Vodafone sau ClickNet. Pe alea le urasc. Cel mai rau e atunci cand inainte sa fie vizibile, te pune pacatul sa dai click si ea e acolo...si direct la vodafone in pagina esti. Si uite asa se aduna click-urile si ies banii. :)
O prietena care lucreaza in domeniu publicitatii la o discutie la care eram foarte revoltat in privinta unor reclame care mi se pareau de-a treptul oribile a venit cu urmatorul argument. "E oribila ? Nu iti place? Ai tinut-o minte? Daca da, inseamna ca si-a atins scopul."
Eu vad asa. Reclamele bune sunt cele super inteligente, haioase, si care iti plac inca de la inceput si abia astepti dupa ce o vezi sa le zici si celorlalti ce reclama tare ai vazut, iar pe de cealalta parte cele oribile care te calca pe nervi, dar ti se intiparesc in minte.
Aici avem de-a face cu un tip de reclama care s-ar putea sa prinda... iti rezervi cuvinte strategice cum au cei de la citroen rezervat cuvantul "siguranta" si asta e. Ca e enervant sau nu, asta nu conteaza. O sa vedem rezultatele, dar sa mai treaca ceva timp.
Heh...
Stii cum e omul, daca vede o chestie misto spune la alti 10 iar daca ceva il enerveaza spune la 100. Tind sa-i dau dreptate prietenei tale. :)
E o gandire cel putin infantila si total gresita. Daca scopul unei reclame este acela de a "ramane in capul consumatorului", trebuie sa fim atenti si la modul de perceptie... Pentru ca eu ca si consumator pot ramane cu doua lucruri in cap dupa o astfel de campanie:Citat:
"E oribila ? Nu iti place? Ai tinut-o minte? Daca da, inseamna ca si-a atins scopul."
1 - Ii injur pe unde ii prind, si capat o ... hai sa ii zic ura fata de ei si serviciile lor...
2 - Pot ramane cu o impresie placuta si poate chiar sa ma intereseze ce au de oferit...
Campania Vodafone este o campanie agresiva, nu, este foarte agresiva, aproape ca ma simt stresat, si este inca o dovada de snobism, inca o dovada de "hai sa aruncam cu banii ca ne permitem", etc ...
Chiar ii cunosc, chiar stiu ca exista, si chiar m-as duce sa vad ce au de oferit.... Nu este nevoie sa ma atace pe unde ma prind cu cate o reclama... Pentru ca au cazut in extrema deja...
Chiar era nevoie de "prima pagina" in toate ziarele, atunci la lansare ? Ce au vrut sa demonstreze cu asta ?
Chiar e nevoie sa imi umple monitorul de rosu vodafone, cand eu de fapt sunt interesat sa vad ce mai e prin trafic.ro ?
Chiar e nevoie sa vad de 3 ori intr-un minut la tv musculita care joaca tenis pe frunza ?
ca si concluzie... Reusita unei reclame nu consta doar in "ramanerea" in capul cuiva... Este un pic mai mult de atat... Insa agentiile de la noi inca nu au inteles nimic dupa cel putin 10 de publicitate libera in care puteau sa se maturizeze... si sa fie creativi!
Scuze, dar nu am putut sa ma abtin... Probabil mi-am varsat toti nervi acumulati pe trafic.ro din cauza vodafone... :)
Eu nu ii dau dreptate prietenei tale. De ce? Pai o reclama/campanie este reusita DACA SI NUMAI DACA isi atinge scopul propus. Scop care de obicei este ori cresterea vanzarilor ori cresterea brandului ori amandoua.
Eu cred ca si Vodafone si Romtelecomul au o abordare gresita.
La vodafone s-ar putea argumenta folosirea acestui tip de reclama prin faptul ca numai daca vezi logoul lor poti spune ca e un succes. Intr-o oarecare masura asa e, dar mult, mult mai eficienta ar fi fost campania online, daca accentul era pus pe siteul lor. Adica sa ofere jocuri, concursuri interactive, ceva care sa faca legatura cu sloganul "Traieste fiecare zi". Pentru ca siteul lor nu reflecta in nici un fel acest slogan. Nu stiu daca stiti campania facuta de connex de craciun, cu "Gaseste cadourile lui Moshu". Dupa ce am vazut cat se chinuia mandra sa le gaseasca m-am bagat si eu sa joc. 3 ore nu m-am miscat de acolo.
Cat priveste campania clicknet, pentru mine e ca si cum Dacia ar incerca sa vanda Loganul pe post de Ferrari(Logan, masina de lux a viitorului). Internet cu viteza viitorului myass. Cu un an si ceva in urma inca foloseam dialupul ca nu existau alte solutii de net pentru zona in care stau. Asa ca reactia mea cand vad reclamele clicknet: sa-mi bag bip bip in viteza voastra si in serviciile voastre de bip bip. Si nu cred ca sunt singurul care reactioneaza asa. Asa ca fraze gen "imbunatatim vizibilitatea brandului" sunt fix pix.
Asa ca da, a ramane in capul omului cu orice pret nu e neaparat un lucru eficient. E suficient sa apara o reclama gen erdeesh si se duce dracu tot brandingul
Edit: intrebare intrebatoare, cata reclama a facut Cosmote ca sa declanseze nebunia ce era la magazinele ce vindeau cartele? Aproape 0.
Nu trebuie sa ii dati dreptate. Ea mi-a explicat doar cum gandesc ei. De lucrat lucreaza la una din firmele de top din Romania, deci ma gandesc ca stiu ce fac(nu dau nume). Oricum.... daca luam reclama la dero care curata cele 99 de pete. Majoritatea celor cu care am vorbit urasc reclamele din seria asta. Mie mi se face paru maciuca numai cand il vad pe bunicu din mina, si asta inca nu e cea mai rea. Sa nu uitam pe cea cu ciorba de burta cand vin aia cu vidanja aia in care culmea...e ciorba de burta si rastoarna peste amaratii aia din dacie sau ce o fi toata ciorba. Stupid, cretin, sau cum vreti sa ii ziceti. Acu... reclama de genul asta nu se adreseaza nici mie, nici lui Dan si nici lui Toto. Lelea Floarea in schimb, daca vede reclama ramane profund impresionata. Poate ea percepe reclama ca fiind foarte bine facuta si bunicul din mina poate parea super dragut. Aici e vorba de perceptie, si am vrut sa punctez ca unei parti din populatie s-ar putea sa ii chiar placa reclama
Acu pentru noi...care o detestam din tot sufletul, se pune problema asa. Ajung in magazin....tre sa iau detergent. Am multi bani...foarte bine... iau ce e scump...sau ma rog...am eu detergentul meu care stiu ca e de calitate si il iau. Dar in cazul asta nu am bani decat de un detergent mediu. Am de ales intre "Dero minune" si inca 5 marci la care s-a facut mai putina reclama sau nu s-a facut deloc. Eu unul aleg dero. Desi reclamele la celalalte nu m-au stresat asa tare, culmea...dero imi da cea mai mare incredere. Reclama multa...scoate petele...si nu una doua ... scoate 99. :D
Eu zic asa... ca e puerila sau cum vreti voi sa considerati gandirea asta, ei au rezultate. Cunosc mult mai bine cum gandeste omul de rand decat noi. Fac studii si nu fac nimic dupa ureche. Sunt si multe reclame care nu au succes, e normal. Dar sunt multe idioate care au succes foarte mare. De ce? nu ma intrebati... stiu ei cat de tare sa ne streseze cu prostii astfel incat totul sa aiba un impact pozitiv pana la urma?! Sau e pur si simplu o loterie?!... habar nu am. Ceea ce ramane interesant pentru mine e tocmai gandirea aceea infantila. Astept pareri ... nu dati in mine ... vorbesc si eu din auzite si din ce ma duce mintea. :rolleyes:
Si am luat-o pe aratura si cu topicul asta... :)
De tot nu poate sa fie decat una dintre cele doua ;)
Adica Leo Burnett sau McCann Erickson.
@toto.... in asta consta frumusetea ;)
Va rog totusi sa revenim. :)