Interesant
Netul românescu, la 18 ani: Cum ne-am înfrățit cu americanii după ce le șterpelisem puntea - Clubul de știință > EVZ.ro
Versiune printabilă
Frumos articol, felicitari autorului, Dan Arsenie.
Care va sa zica internetul in forma actuala si-a luat zborul prin 95, probabil odata cu aparitia windowsului 95.
Sunt curios de mai multe siteuri care au aparut primele. Sau pe-aici care sunteti vechi pe net?
Eu prin 96 am cumparat 2 domenii pentru cineva, la-m sfatuti sa cumpere pentru firma, fusesem la CERF si fusese o conferinta, nu m-am gadit ca si mie mi-ar fi util un domeniu, si nu am cumparat nimic pentru mine, e drept ca erau si scumpe pentru veniturile de atunci, cred ca era echivalentul a jumatate de salariu,
De fapt atunci intram de la universitate pe net, eram printre priveligiati, pe computere 286 era un browser ciudat, daca se putea numi browser, lucrai mai mult in linie de comanda, nu imi mai aduc aminte cum se chema
Foarte interesant articolul, mi-a placut.
Eu cred ca prin '95 sau '96 a fost primul meu computer, un 486 cu HDD de 1,2 GB, 8 MB RAM, placa video de 0,5MB si CD-ROM (era o raritate atunci, si il imprumutam la toti prietenii), si il luam cu mine la universitate in geamantan sa intru de pe el pe internet ca aveam wndows 3.1 apoi 95 (la universitate inca se lucra in MS-DOS) am dat pe el atunci 1350$
sau cred ca 256 kb era video si am facut apoi upgrade la 512, numai tin minte exact, palca de sunet 8 biti
Primul laptop 386 dx33 - inca il mai am in stare de functionare - 1mb ram si 12mb hdd / ecran monocrom [ l-am primit cadou din Italia in 94/95 ]
Apoi p90 / p166 / p233mmx / mendochino 400 / athlon 1700+ / celeron 2400 / acum le-am pierdut sirul, desktopul se schimba mai des k ciorapii :D
Laptop Acer Extensa 5220 cu upgrade 2 gb ram
Ati iesit offtopic rau ... :)
Tiu minte ca prin 1999-2003 pierdeam ore intregi la sala de internet pe mirc, pe vremea aia stiu ca era si celebrul top100. Mirc, bnc, eggdrop, canale, ircopi...ce vremuri :))
Cat despre lynx stiu ca e un browser text de linux.