Postat în original de
Cristi Ursut
Cam prost exemplificat cu capra vecinului. Eu as zice mai bine: "Decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-sa". E competitie, da? Urasc sa vad ca cineva huleste pe altcineva care reclama nereguli la site-urile de top (cand sunt in competitie cu ele).
Am fugarit threadul asta. Parerea mea, pe scurt e ca: multi fac black hat (desi nu pot spune ca e un black hat in toata splendoarea lui), multi sunt si prinsi... insa cate unii mai raman acolo sus. Nu se stie cat timp. Apoi zboara si ei, dar paote vin altii. Diferenta e ca tu te bati oricum cu toti. Dar daca mentii lucrurile clean, tu macar ramai mereu acolo (pe locurile 2-3-4, etc.) si pastrezi sanse sa ajungi si sus candva.
Citisem la Neil Patel o chestie interesanta (quicksprout.com), ca in SEO e bine sa te aventurezi spre "mai sus" doar daca esti dispus sa risti ce ai acuma (cu unele exceptii evident). Ce vroia el sa spuna e ca daca acum ai locul 2 si te gandesti sa cumperi linkuri si articole ca sa ajungi pe locul 1, trebuie sa evaluezi bine... pentru ca ai putea fi depistat si penalizat. Iar asta inseamna sa pierzi si locul 2 pe care-l detineai.