-
Haha, Cristi, m-ai convins! :P
Mie mi-a placut sa scriu de cand ma stiu, insa nu m-am gandit ca o sa si pot trai din asa ceva. Parinti profesori (de geografie), liceu umanist, facultate de Stiinte Politice, traduceri la o firma de marketing research ca prim job project-based, apoi popasuri prin locuri unde nu simteam ca fac ceea ce imi place...
Apoi, in decembrie 2005, dupa o perioada foarte grea, am fost cooptata in echipa Zeppelin Design, pt content writing & copywriting. Acolo mi-am gasit locul, au fost ca o familie pt mine si totodata cei care m-au indreptat spre SEO. Pur si simplu mi s-au dat niste liste de cuvinte, pentru care trebuia sa generez sinonime. Aveam sa aflu mai tarziu ca erau liste cu meta keywords. :)
Apoi am fost intrebata: "Nu ai vrea sa inveti SEO?" Nu stiam cu ce se mananca, dar am inceput sa ma interesez, am citit mult, mi s-au dat pe mana clienti din SUA si (de teama sa nu comit vreo greseala ireparabila :P) am continuat sa invat. Am dat peste Seopedia si am gasit aici multe informatii utile, era perioada in care Tudi era foarte activ, tocmai isi facuse blog, il citeam cu mare interes. De la el am trecut spre SEOmoz si SEOBook, doua resurse de capatai pentru mine.
Nu stiu ce mi-a trecut prin cap prin 2008, era moda blogurilor, asa ca am zis "hai sa vad care e treaba" si mi-am facut un blog la Wordpress.com, super personal si super nisat. Un blog despre mizantropie. :) Asa m-a prins microbul blogging-ului, desi scriam rar (si continuu sa scriu extrem de rar) si am vrut sa am propriul site. Astfel a aparut Web Copy, mai mult ca un loc de studiu SEO personal, invatam lucruri noi tot timpul si mi se parea important sa le documentez cumva.
Acest mic proiect m-a ajutat sa fac pasul spre Avangate (Gecad Group), un job cu mai multe responsabilitati, clienti mai mari si colegi de la care am avut o groaza de invatat. Nu am vrut sa il monetizez in vreun fel pana acum, nu acesta ii este scopul si consider ca m-a ajutat mult mai mult in acest fel. Fiecare articol imi scoate peri albi, dureaza 2-3 zile pana ajunge la o forma finala, nu mai vorbesc de perioada de research, pun mult suflet si deja nu mai sunt perfectionista, ci maniaca. :))
Un lucru si mai bun este ca imi da posibilitatea sa testez anumite treburi, chiar acum am un mic experiment "la cuptor", sa vedem ce o sa iasa. Dar mai multe despre asta la momentul potrivit. Destul cu povestitul despre mine, predau stafeta! :)
-
Prin clasa a 7-a am devenit curioasa de cum functioneaza site-urile web. Am dat peste go.ro/home.ro. Acolo primul site pe un subdomeniu si pe gazduire gratuita. Evident o infectitudine de site scris in HTML cu Microsoft FrontPage. La inceputul clasei a 9-a inceput blog "personal", cateva luni mai tarziu cumparat host si mutat blogul pe domeniu.ro (kettlerdorothea.ro).
Intre a 9-a si a 12-a am facut tot felul de experimente pe blog, din care cred ca am invatat cea mai mare parte a chestiilor SEO. Nu stiu ce m-a atras in directia asta. Cred ca asemanarea dintre seo si... filosofie :D. Ideea ca acolo in spate e ceva care trage sforile (un algoritm/o filosofie) iar in functie de cum se trag sforile, tu trebuie sa ghicesti daca ceva-ul ala exista si cum anume functioneaza.
Prin a 11-a am inceput alte proiecte targetate international si pe Germania. Tot cam atunci am inceput sa ajut alti oameni sa isi optimizeze site-urile. Din cauza unor colaborari esuate (pe motivul: "Domne, de o saptamana colaborez cu tine si site-ul meu inca nu a ajuns pe prima pozitie la toate cautarile!!!") am preferat sa micsorez numarul de clienti pe partea de consultanta seo si am mers mai mult pe ceva simplu, banal: inscrieri in directoare.
In 2009 mi-am vandut toate proiectele din online (in afara blogului) si am cheltuit banii pe calatorii, echipament foto si investitii intr-un nou proiect mai micuţ.
In prezent inca merg pe inscrieri in directoare, ocazional ofer consultanta, imi caut un job pe seo in Berlin (desi nimeni nu ma angajeaza fara diplome, certificate etc.) si o cale de a pune in aplicare niste idei adunate in ultimii ani.
-
Primul contact cu netul l-am avut prin 2005-2006, si de atunci primul meu regret: am pierdut 1 an de zile jucand biliard, vorbind pe mess si vazand filme. Tot in 2006 mi-am pus pentru prima data intrebarea "cum e facut un site?", asta dupa ce am vazut vreo 2-3 forumuri romanesti care aratau la fel. Am inceput si eu sa incerc, intai pe domenii gratuite pe la uv.ro, unde am lucrat si cu primul script: Php-fusion.
Apoi am descoperit digital point si mi-am dat seama ca lumea e mult mai mare decat cum stiam eu. Am inceput cu forum si blog posting ca sa imi strang bani de domenii si mi'am inceput primul blog, in romana :D. Tipic unui newbie, am renuntat la idee dupa 2 luni vazand ca nu merge. Totusi, am scos ceva de aici: domeniul a vea PR 2, l-am facut repede director web, am strans cateva mii de linkuri si l-am dat pe digital point. Apoi am cumparat cred ca zeci de domenii, pentru fiecare idee ce imi pocnea mie in cap. Nu auzisem de studierea concurentei sau alte lucruri dinastea asa ca orice tampenie mi se parea o idee geniala. Am incercat si eu metodele black, pareau sa mearga bine, pana s-au prins toti ce fac. :D
Acum aproape 2 ani mi-am vandut toate domeniile si am inceput sa joc WoW (epic fail). Am jucat un an si jumatate, timp in care am mai facut 2-3 site-uri, lasa-te asa pentru ca nu mai aveam chef de ele.
Acum am revenit si vreau sa pun bazele a unul-doua proiecte pe care sa le dezvolt. Singura problema e lipsa de timp pentru ca sunt inca la scoala...
-
Primul contact cu acest ”job” a fost in clasa a 9-a, când eram pasionat foarte mare de acel joc numit counter strike :)) (că doar nah, nu cred că este cineva care să nu se fi jucat in tinerețe (mai joc și acum când mă plictisesc:)) )).Un prieten de-al meu care și el se juca și-a făcut un site in html de counter strike.Am zis, hai măi că-mi fac și eu, că nu am nimic de pierdut ( desigur, tot de counter strike ).Așa că am inceput să invăț html și css dumnezeiește.Stăteam nopțile pe site-uri și citeam tutoriale.Țin minte că ceva vreme bună nu știam cum să scot underline de pe un link:)) in css, mă enervam, mă stresam, dar cumva cumva am aflat și acel lucru mirific.A trecut aproape 6 luni și eu tot in html, nici o reclama adsense ( nici măcar nu știam că se poate câștiga de pe urma site-urilor), până când am dat de un prieten bun, care și in ziua de astăzi ne ințelegem foarte bine, cu toate că stă la vreo 400 km de mine.Și-mi arată ceva site-uri de jocuri pe domenii free ( din câte țin minte, era evonet ).Așa că l-am rugat să-mi instaleze și mie acel script care-l folosea.Zis și făcut, intr-o zi m-am făcut cu un site de jocuri pe un domeniu free (freekgames.evonet.ro ).Pur și simplu nu știam absolut nimic, vedeam atâtea coduri prin el, nu știam ce e de făcut, dar incetul cu incetul modificam una alta, ce făcea parte de html și css.După am zis că să-mi cumpăr un domeniu .ro (freekgames.ro), care l-am achiziționat de la un băiat (nu știam de site-urile de genul rotld:)) ) și am zis că să apelez la el.I-am trimis banii bancar, mi-a luat domeniul și mi-am instalat scriptul de jocuri.
Până atunci nu câștigam absolut nimic, dar primul banuț a venit din partea userului trustmedia.Eu fiind pasionat de design, am incercat să-mi fac site-ul să arate cât mai bine.Nu mă interesau vizitele in momentul acela.Ideea principală pentru mine era și este, că dacă ai un site cu design plăcut site-ul va fi vizitat in timp.Atunci m-a contactat trustmedia și mi-a zis că are nevoie de câteva bannere.Bun, am realizat acele bannere și mi-am primit primul milion câștigat pe internet.După vreo 6 luni, am luat țeapă cu domeniul, cu toate că era .ro domeniu a expirat.Nu știu de ce, băiatul respectiv de la care l-am cumpărat, mi-a dat ignore.După am aflat că la 200 lei trebuia să-mi ia domeniu / viață.Am zis că nu mă las, așa că mi-am cumpărat un domeniu nou, prin intermediul lui freezy (nu aveam paypal să-mi cumpăr de pe name.com , așa că l-am rugat pe el).I-am trimis banuții pentru un domeniu + hosting pe un an și mi-a cumpărat domeniul jocuri-cool.com.A fost foarte dificilă acea perioadă, pentru că nu aveam habar de php,seo sau știu eu și vedeam cum alții scoteau bani, aveau vizite una alta.După 6 luni de muncă am scos 1 milion de la neogen.Țin minte că vroiam să mă las de site-uri pentru că nu avea rost.Atâta muncă pentru 1 milion.Cu toate acestea, am trecut peste acea criză și am zis că-mi mai fac un singur site, iar dacă nici cu acesta nu va merge treaba, voi renunța.Așa că am inceput să invăț php, seo și una alta, pentru ca site-ul nou să fie ca la carte, să-mi dau seama singur dacă se merită, dacă se poate câștiga cu adevărat.A fost foarte greu, nu ințelegeam absolut nimic ce avea legătură cu php-ul, dar cel care mi-a deschis ochii și mi-a explicat una alta a fost Florin (activinfo pe seopedia) și ii mulțumesc foarte mult.Țin minte că mi-a făcut el 3 pagini simple in php, care fac legătura intre ele, mi le-a trimis și de acolo trebuia să le ințeleg eu.Nu dormeam nopțile și căutam pe internet ce inseamnă fiecare linie, dece așa? de ce acolo ? una alta.Cumva cumva am reușit să le ințeleg, m-a mai ajutat și el și am realizat site-ul jocuri4all.ro, care mi-a dat un șut in fund și mi-a zis că să continui cu site-urile :)).După primele 2 luni am scos aproximativ 400$.Pur și simplu nu-mi venea să cred, eram fericit și mă gândeam că la vârsta de 17 ani să am banul meu, pentru mine era ceva nemaipomenit.Așa că am continuat să invăț php, photoshop, seo, zi de zi.Chiar și in ziua de astăzi invăț și stau și citesc pe site-uri de profil.După 1 an, in care câștigam lunar peste 400$, ceva dramatic pentru mine.Am fost penalizat in google, site-ul a scăzut in vizite pana la 10%, așa că l-am vândut și am inceput alte proiecte, care unele le am și in ziua de astăzi.Din păcate câștigurile sunt sub limita muncii, dar in momentul de față nu lucrez doar pentru a câștiga, pentru mine e un hobby.Dacă astăzi termin un site, mâine vreau să fac altul.Vreau să incerc ceva nou, să testez unele lucruri, design-uri diferite față de alții și tot așa.Acum sunt student in anul 2 la facultate, pe profilul informatică economică și incerc să invăț lucruri noi, lucuri interesante care să mă ajute să-mi construiesc un viitor.
Unele lucuri le-am omis, cum sunt de genul, că absolut nimeni nu mă susținea și zicea că e o prostie ce fac, că stau prea mult in fața calculatorului să lucrez la site-uri.Deja incepeau să zică că sufăr de o boală nouă.Adică ”saituistă” :))), dar nu m-am lăsat și in timp le-am demonstrat că a meritat efortul, iar acum toți prietenii mă roagă să le fac câte un site. Intradevăr e frumos acest ”job”, dar necesită și efort și nopți nedormite și stres și multe altele, dar intr-un final se observă cu ochii deschiși că se merită.
-
Mai inviem treaba o data? Cum am zis si data trecuta (si a avut efect in cazul Cristinei, vad :)) ), cine nu isi spune povestea e un urat!
-
Primul meu contact cu internetul a fost prin 2002-2003 cand navigam pe wap de pe telefonul mobil. Atunci am avut primele incercari de websiteuri mobile, chaturi s.a. si am inceput sa cunosc lumea din online. Am descoperit apoi ca ma pot conecta la internet de pe computer, prin intermediul telefonului si am descoperit limbajele de programare. Incepuse sa imi placa programarea insa din motive diverse am renuntat, mai ales pentru ca imi doream cu totul altceva, ci nu sa devin un freelancer care lucreaza in folosul altora.
De prin 2005-2006 am inceput sa iau lucrurile mai in serios, m-am conectat la internet si am avut mai multa libertate. Am avut diverse bloguri si siteuri care m-au invatat multe, insa nu am stat niciodata sa dezvolt un proiect pana la apogeu, ci mi-a placut mai mult sa testez, pentru a afla mereu ceva nou. Prin 2007 am inceput sa imi ofer serviciile in online scriind pentru altii articole, adaugand continut pe websiteuri tematice, inregistrand in directoare web, etc. Am continuat sa fac asta pana astazi, aducandu-mi venituri pe care le-am investit dealtfel tot in online. Ca si multi dintre voi am fost inca de mic independent si mi-a placut sa imi asigur de unul singur o parte din banii de buzunar. De la o varsta deja incepuse sa imi fie rusine sa cer bani parintilor, deci alta cale nu aveam, in plus faceam ceva ce imi placea.
Intre timp, asa cum spunea cineva mai devreme, i-am lasat pe profesionisti sa isi faca treaba (codare webdesign, seo) si sa ma axez mai mult pe antreprenoriatul online, pe descoperirea strategiilor si a niselor serioase.
In momentul de fata am in plan cateva proiecte serioase pe care imi doresc sa le dezvolt si sa le duc la un nivel inalt. Timpul din pacate nu imi permite, insa peste cateva luni de zile voi fi mai liber si ma voi putea ocupa serios de acestea.
Intre timp web-ul a devenit cel mai mare viciu al meu, am un cerc foarte mare de prieteni in online (o parte chiar din acest forum) si o lista destul de mare de persoane cu care am colaborat.
-
Primul contact cu un computer a fost undeva prin clasa a II-a (1998), unchiul meu abia isi cumparase unul SH, un Pentium 1 la 100 MHz cu monitor alb-negru. La el m-am jucat pentru prima oara un joc pe computer: prehistorik, fotbal dar nu mai retin cum se numea jocul oricum se miscau jucatorii ca si niste cartonase pe masa, Supaplex - nu stiu cate mi de ore am jucat jocul asta :). Problema era ca statea cam la 3 km de mine si nu puteam merge la el foarte des. Si cand il vizitam de multe ori uitam sa mai plec acasa ;)).
Pe urma unchiul meu s-a angajat la o sala de jocuri (computere), care era in drumul meu de la scoala spre casa, mai ma opream pe la el din cand in cand dupa ore cu colegii (tot la fel... uitam singur de mine pe acolo - nici nu mai stiu cata morala aveam acasa din cauza asta :)) ). Dupa ceva timp a fost sparta sala de jocuri intr-o noapte si furate majoritatea computerelor, asta a insemnat si incetarea activitatii. Patronul a decis sa vanda celelalte computere ramase. Stiam ca aia era sansa mea sa-mi cumpar unul si cum nu am avut bani atunci, iar acestea au fost vandute ca painea calda pe bani putini tot nu am renuntat. Am economisit fiecare banut primit, am strans toti banii de colind, de ziua mea, absolut tot ce puteam sa prind si am strans aproximativ 1.500.000 lei in cateva luni bune. Mi-am cumparat de la o firma din Ploiesti de unde si-l cumparase si unchiul meu pe al lui un 486 de 50 mhz, 16 mb ram, 256 hdd, fara CD-Rom ca nu mi s-au mai ajuns banii, am primt bonus la el o tastatura si am cumparat din alta parte de unde era mai ieftin un mouse (tot SH :d). Pentru ca ramasese de la firma la care a lucrat cu un monitor mi l-a dat mie. Acesta a insemnat pentru mine cea mai frumoasa jucarie din copilarie, am fost innebunit de acesta.
Pe urma la cativa ani mi-am luat altul, Pentium 200 Mhz MMX. Am fost fascinat de warcraft, starcraft, transport tycoon si alte jocuri. Dupa o vreme s-a deschis alta sala de jocuri pe care am frecventat-o destul de des - acolo am descoperit jocul minune - Counter Strike :) si mai tarziu internetul (cam prin 2001-2002). Nu prea aveam prea mare habar dar tot eram fascinat de el, in general stateam si pierdeam vremea pe mIRC, vorbeam cu 'gagici'.
Prin 2003 in urma unei discutii cu o persoana din domeniu am descoperit ca oricine poate crea un site, gazduindu-l la home.ro Zis si facut, primul site l-am realizat in Word, il exportam HTML, nu stiam cum se pune un link, absolut nimic decat o singura pagina faceam. Apoi impreuna cu un coleg de clasa am inceput si lucram in Flash, printre primele siteuri in flash este si acum online observ - tedy's site Nu radeti :)) este un site creat de o persoana la 13 ani. Intrecandu-ma cu acest coleg am ajuns sa lucrez si cu Dreamweaver, cu care am ramas si acum.
Prin 2004 am inceput sa vand CDuri si DVDuri cu jocuri/filme/softuri pe net, mergea foarte bine, aveam site de prezentare, clienti fideli, aduceam ceva nou si se comanda imediat, castigam destul de bine pt varsta mea, CDurile le trimiteam prin posta romana in toata tara. Stiu ca am avut ceva probleme cu faptul ca nu aveam buletin si nu prea puteam sa trimit colete.
In 2007 m-am lasat de treaba asta. Am inceput sa-mi fac diferite siteuri din pasiune, apoi mi-am cumparat primul domeniu .ro pe care am pus reclame Neogen. A mers foarte bine pentru vremea aia. Cu banii castigati mi-am cumparat si mai multe domenii .ro ca sa castig si mai multi bani. Apoi a sosit si AdSense Romania si am trecut pe acesta.
La inceputul lui 2010 mi-au cam 'murit' majoritatea siteurilor, asa ca am realizat siteuri pentru altii. Acum intentionez sa ma racesc putin de tot ce tine de online si sa-mi incep o afacere (offline).
-
Salutare, foarte interesante "povestile" voastre...
Sa va impartasesc si eu mica mea istorie....
Prima mea intalnire cu PC-ul a avut loc prin 2000, pe atunci avem 8 ani, imi cumparasera parintii un 486, 10gb Hdd, 32 mb ram, procesor 400 si ceva, jalnic in comparatie cu noile tehnologii... Un an m-am bucurat de PC fara a avea internet nici nu stim cu ce se manaca internetul pe vremea aceea...
In 2001, mi-au bagat ai mei internet prin Connex(myx sau ceva de genu se numea) bine inteles conexiunea era Dial-Up prin modem... Am inceput cu vestitul program de chat MIRC, si in cateva luni am ajuns Manager pe cateva canale, era o nebunie la 9 ani pentru mine, sa dau afara pe cine vreau si toti sa faca doar ce vreau eu, ma simteam o persoana importanta.Chestia asta cu MIRCUL a durat destul de mult vreo 2 ani.
Prin 2003, prin vara devenisem obsedat de un joc numit ConquerOnline, bestial jocul....Boala asta m-a tinut vreo 2 ani jumate...
In 2005 eram cls a 7-a, profa de info ne preda la scoala HTML, devenisem foarte atras/pasionat de acest lucru...Am inceput sa creez siteuri in programe simple, care mi le faceau automat...eu ulterior mai im aruncam ochii prin conduri...am inceput cu un site personal ce il gazduisem daca nu ma insel la lx.ro(host si subdomeniu gratuit) eram foarte incantat...
La un an mai tarziu, deja prinsesem un pic de experienta, citind foarte mult pe forumuri si bloguri...Atunci cand am primit de la un prieten un domeniu .info gratis cu tot cu host. Pe acel domeniu prima data am facut un site html(scris in notepad) de filme, eram de-a dreptul fascinat...Acest site nu a tinut prea mult timp deoarece vroiam sa si castig, asa ca am inceput noi proiecte(foarte multe nise).
Trecand anii, prin 2008,cls a 9-a, avem nevoie de bani mai multi, deoarece aparuse interesul nelimitat ptr fete... Asa ca m-am apucat de un mic proiect ce imi aducea cam 150$ pe luna, un venit destul de bun pentru mine, care imi rotunjea veniturile ce imi veneau de la parinti :D.Am inceput sa creezi si siteuri pentru firmele de la mine din oras, sau din alte orase...si totul a mers bine.
Insa in 2010, cls a 11-a, am cunoscut un apogeu,si toata pasiunea mea pentru siteuri web a dat multe mai multe roade...In 2010 am reusit cu un site flash sa castig la un targ al firmelor de exercitii, premiul I pentru cea mai buna pagina web si pe acelasi site flash premiul special pentru cea mai buna pagina web. De asemenea in 2010 am castigar si premiul I la Olimpiada Judeteana de TIC, unde ca proiect am avut un website flash...
Dupa extrasul de cont ce l-am cerut pe toate lunile anului 2010 la sfarsitul acestuia, am constat ca am primit aproximativ 14.000euro in anul 2010(pentru mine o suma extraordinar de mare) castigata din proiecte personale,vanzari de domenii, creeze siteuri, publiciate, si adaugare continut la altii mai avuti... Aceasta suma m-a abitioneaza si imi da un plus de forta si de dorinta.
Acum in 2011, mi-am propus sa mai studiez cate ceva in plus despre SEO si SEM...Sa participi iar la olimpiada de TIC si sper sa castig un loc pe podium la faza nationala, si de asemenea sa investesc mai mult timp in proiectele personale pentru a castiga ceva mai multi banuti. Mometan singura problema este ca anul acesta dau Bac-ul un examen ce nu este foarte usor ptr mine, deoarece in 5 luni trebuie sa invat cat n-am invatat 4 ani...Deoarece pana in luna decembrie 2010 m-am ocupat si am fost interesat doar de site-uri web undeva la 10 ore pe zi cand trebuia sa ma duc si la scoala si in weekend cam 15/16 ore.Actualmente dorm cam 3 ore pe noapte, in jur de ora 4 ma bag la somn, si la 7 ma trezesc sa ma duc la scoala... Insa in weekend o las mai moala cu munca, si vinerea si sambata seara ies cu prietenii(relaxarea si odihna este bine venita)
Chiar daca am o varsta frageda, imi permit sa dau un sfat: nu va apucati de ceva daca nu sunteti pasionat de acel ceva. Eu am imbinat utilul cu placutul si am ajuns sa castig destul de bine.
La inceput daca castigati banuti investitii...
PS1:Mentionez ca niciodata nu am platit pentru cineva sa-mi faca vre un serviciu, totul fac singur, deoarece nu imi permit sa platesc si nici nu vreau poate pe viitor daca o sa-mi pun ultima idee in aplicare.
PS2:Nu am explicat cu lux de amanunte, am facut un rezumat. Cel mai important este sa studiati, si iar sa studiati. Nimic nu e imposibil, cand va este mai greu nu va pierdeti optimismul, vor venii si zile mai bune.
-
My story starts like this... First-time when I've seen a computer was in 1994-1995... I was about 12-13 years old... It was like a miracle for me... I stood about eight hours in front of the display, without eating or drinking anything... I didn't even go to bathroom... In May, 1999, I had my own and first computer... I was so happy... In December 1999 I found out about Internet... Having a computer helped me A LOT... Unfortunately I didn't do something useful using my computer... Nothing except movies, music and watching my friends and my brother playing... About five years ago, me and a friend of mine decided to do something with our lives... It was time to become semi-independent... Okay... What did we do? We decided to learn HTML... We‘ve been reading for about three weeks... Suddenly, my friend got bored and he quit... I had to quit too because at that time I couldn't do anything all by myself... Two years ago me and another friend tried to build a wow server... not all by ourselves... An ex-neighbor of mine helped us a lot... This "business" also failed... Because the core had too many bugs... I forgot to mention... My uncle (he is 30 years old) it's making websites... From scratch... Well... About six months ago I wanted to start my own website... My uncle gave me few ideas and I decided to "move to another level"... In August, last year, I was having a beer with few friends... One of them it's working in this "business"... And he told me: "why don't you make an affiliation website?"... I asked him to give me more details about this and he did... And he convinced me... I would like to mention something... Without the help of these two guys (my friend and my uncle) I wouldn't have been here... In December I decided to start a blog... Don't ask me why because I don't know... Maybe because I was sick of writing long articles about some random products... My (affiliation) website and my blog are not that fancy and complicated... And... As I like it to say... It's not much... But it's something... Sorry about the typos... I didn't verify what I wrote...
-
Mi-au placut mult povestile voastra si de aceea o sa imi postez si povestea mea chiar daca nu e de succes (inca).
Prin primul an de facultate jucam oGame ca disperatul (ma trezeam noapte si imi trimiteam navele pe alte planete..etc) pana am constatat ca imi mananca timp prea mult si m-am hotarat sa ma las de jocurile online.
Am inceput sa caut si eu bani pe net dar nu am frecventat prea mult domeniul pentru ca se castiga mizer, dar am observat ca existe o cerere de moneda virtuala si m-am hotarat sa intermediez tranzactii.Am scos ceva banuit pe care m-am hotarat sa ii investesc intr-un site vreo 3 ani mai tarziu.(Siteul era facut de mine dar aveam am cumparat documentatia,template,logouri,...) .
Am stat vreo 1 luna jumate sa il fac l-am pus online si dupa 1 luna l-am dat jos pentru ca eu l-am facut cu resursele mele ca sa ajut o comunitate in domeniu. A venit cineva si mi-a criticat munca si frustrat fiind l-am pus jos. (Siteul meu in nici o luna a ajuns sa fie citat pe wall-street.ro, lucru care m-a bucurat enorm la momentul respectiv ba chiar am fost intrebat de cineva cat am dat ca posteze aia despre siteul meu.. :D )
La facultate aveam restante si m-am hotarat asa imi iau un job desi castigam mai bine in timpul liber decat salariul de la job pentru ca "pot sa am restante si cu un job".
M-am angajat (prin 2008) si intre timp am mai facut alte lucruri pe cont propriu pe acasa numai ca nu m-am ocupat prea tare de ele pentru ca parintii mei ma tot bateau la cap cu facultatea pentru ca ei cred ca daca ai facultate vin banii garla.
Am terminat facultate cu un am intarziere.Intre timp am scris articole pentru o revista online fondata de mine si de un prieten(e a avut ideea) pentru a iesi din anonimat. El a fost recrutat de o firma pentru munca in domeniul, care avea legatura cu revista, in portugalia, el dorindusi mult sa plece din orasul in care statea in afara. Eu m-am ales de pe urma articolelor scrise cu un job foarte bine platit la care am stat doar 2 saptamani pentru ca nu imi placea omul cu care lucram. Asta m-a motivat sa lucrez mai tare la proiectele mele personale pentru ca nu imi mai doresc sa am nici un angajator.
M-am intors la actualul job si am trecut la 4h pentru a putea sa muncesc eu acasa la proiectele mele.
Acum dezvolt soft pentru piete financiare.De vreun an am muncit la dezvoltarea de produse software. Am site de vreo 2 luni unde am 2 produse dezvoltate, un al 3lea este gata, dar am probleme cu promovarea (Marketing, SEO and other stuff). Caut oameni care sa fie buni pe promovare/seo si nu stiu cum sa ii aleg.
Vreau sa imi pun siteul pe care l-am facut prin 2008 pe picioare si sa fiu o referinta pentru anumite piete financiare in RO :)
Asta a fost povestea mea si am incercat sa fac un rezumat al ultimilor 7 ani.