Loc pentru toata lumea e peste tot Cristi, in orice domeniu, in orice nisa.
Loc pentru toata lumea e peste tot Cristi, in orice domeniu, in orice nisa.
Poti sa dai de mine usor, @contact.
Ceea ce mi se pare mie cel mai ciudat este ca 95% dintre userii forumului au site-uri pe .ro Nu pot intelege de ce este ales .ro-ul, din mai multe motive:
1. Un domeniu .ro este mai scump decat un .com (chiar daca il iei pe viata, dai mai mult pe el atunci cand vrei sa demarezi un nou proiect).
2. Clickurile pe .ro sunt anemice comparativ cu ce poti incasa pe .com
3. Piata interna este foarte limitata (cati oare pot sa caute avatare, jocuri etc. ?), vizitatorii impartindu-se la numarul de site-uri. Daca stai sa te gandesti, 70% din useri se opresc pe prima pagina pentru cautari de genul "jocuri", "invisible" etc., deci care mai e scopul celorlalte site-uri ? Long tailul mi se pare o gluma cand e vorba de sute de site-uri de jocuri ce au aproximativ acelasi continut (aceleasi jocuri etc.).
4. In eventualitatea cand un site ajunge sa aiba ceva trafic, vei fi dezamagit de profitul pe care ti-l aduc clickurile.
Asadar, de ce .ro ?
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Insa din cei 95% dedusi de tine, un procent ridicat au site-uri si in alte limbi, in special engleza.
De ce prefer eu .ro
1. Intr-o investitie serioasa in online, pretul domeniului este cel mai mic cost, chiar neglijabil
2. Nu sunt chiar asa anemice, nu castigam cat pe .com, dar incet, incet piata se maturizeaza si la noi, si este important s acastigi un loc bun, si nu se castiga doar din click-uri, sunt si alte solutii de monetizare
3. Piata cautarilor in RO nu este deloc limitata, dupa mine chiar foarte bune, la partea de monetizare stam un pic in urma dar si aia isi revine. Long tailul este foarte bun, de exemplu fata mea de 6 ani cauta jocuri folosind doar long tail de ex: "jocuri cu delfini care sar" , "jocuri cu printese sirene" jocuri cu caluti care alearga" "jocuri cu ferma si legume" etc. Si banuiesc ca si ceilati utilizatori cauta folosind long tail
4. Proiectele serioasa, facute de oameni cu idei, experienta si inteligenta aduc si profit in mod sigur.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
.com nu e la indemana oricui, acolo e un alt nivel, cat despre siteurile din ro facute de pusti, trebuie sa inceapa si ei de undeva, nu? nu sunt facute toate de pusti, defapt cele din top apartin fara indoiala profesionistilor dar dupa ele roiesc restul. Ce ar putea fi un aspect negativ e ca multi par a fi atrasi de calea aia usoara, prefera sa fure decat sa invete, sa munceasca si sa creeze ceva nou. Asa ca... viitorul suna cam cenusiu.
Cam de 5 ani incoace viitorul suna cenusiu. Deja suntem in "viitor"![]()
LA mine se vede roz viitorul, si chiar se simte bine, depinde in ce directie te uiti si ce faci ca sa ajungi in viitor
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)