Sa ne tii la curent cu evolutia. Si nu te speria asa de tare ca vin la tine, trebuie sa isi justifice si ei cumva existenta si activitatea. Date fiind circumstantele, probabil ca vei scapa doar cu o "morala constructiva".
Versiune printabilă
Sa ne tii la curent cu evolutia. Si nu te speria asa de tare ca vin la tine, trebuie sa isi justifice si ei cumva existenta si activitatea. Date fiind circumstantele, probabil ca vei scapa doar cu o "morala constructiva".
Vin ei la tine ? N-ar fi normal sa te citeze pe tine sa mergi la ei ? Ca doar nu vin sa te aresteze...
Lasati gluma pentru alte posturi.. fara sa vreau sa sperii pe cineva vorbim lucruri serioase aici care se vor lasa cu o amenda mai mult ca sigur.
Faptul ca tu ai cules nume/prenume te fac automat procesator de date cu caracter personal. Ca tu nu te-ai notificat la ei, te face automat contravenient. Prima amenda.
Ca tu ai vandut aceasta baza de date constituie a doua greseala a ta si genereaza a doua amenda, ceva mai mare.
Ca ei vin de la Bucuresti la tine nu este nimic neobisnuit... asa au venit si la mine.
Sfat: intra pe www.dataprotection.ro si citeste cadrul legal dupa care se conduc ei. Doar cunoscand legea te poti apara. Numai astfel poti vedea unde si cat de mult ai gresit.
Nu vreau sa te sperii dar este o chestie serioasa...
Daca ai intrebari la care crezi ca pot raspunde, le astept.
Succes
Tine-ne la curent.
Pai inseamna ca orice forum din Romania trebuie sa faca notificare ca prelucreaza date cu caracter personal. Si poate forumurile nu mai pot fi vandute.
P.S. Vorbesc in necunostinta de cauza.
Hm. Aproape orice formular de contact contine campul Nume / Prenume. Chiar si un formular de abonare newsletter. Ma intreb in ce cazuri se aplica treaba asta. Seinfeld esti persoana juridica?
Da, orice entitate cu personalitate juridica ce cere si stocheaza nume si prenume (forum, magazin online, cabinet stomatologic, etc) trebuie sa se notifica ca operator de date cu caracter personal.
ok, ne poti da te rog frumos mai multe indicii? unde sa mergem si care sunt pasii necesari pentru a fi inregistrati ca operator de date cu caracter personal?
Deci eu am citit azi legea de vreo 10 ori si e clar. Sunt vinovat.
Pentru ca atunci cand faci prelucrari de date cu caracter personal esti obligat sa notifici autoritatea de supraveghere. Si recunosc, eu nu stiam de aceasta lege.
Asa ca luati aminte daca sunteti in aceasi situatie ca mine, asigurati-va ca intrati in legalitate.
Cum spunea cineva mai sus si daca ai un forum unde utiliztorul trebuie sa isi completeze diverse informatii (gen adresa de email, sex, varsta, etc..) banuiesc ca intrati sub incidenta acestei legi.
Sunt persoana fizica, pentru cine intreaba.
Si nu, nu sunt speriat. Am gresit si trebuie sa platesc. Totusi sper ca vor fi relativ intelegatori si nu ma vor amenda cu sute de milioane.
Oricum, o sa va tin la curent cu tot ce se intampla. Si daca tot o sa am ocazia sa intalnesc reprezentanti oficiali o sa pun si alte intrebari "din domeniu". Pe viitor sa fiu informat.
@Marius Ciocan, ce implica notificarea ? Dincolo de completarea informatiei pe site-ul dataprotection.ro... Se fac verificari? Trebuie depus vreun formular periodic ( gen declaratiile lunare/trimestriale la finante ).
Sunt interesat pentru ca am un mic site de anunturi online, pe care eu nu colectez nicio informatie ( am simplificat la maxim postarea anuntului ) dar cel care publica anuntul posteaza un numar de telefon, e-mail, uneori si un nume.