-
AWS bots?
Recent am vazut ca doi boti de la Amazon Web Services (ec2-67-202-3-239.z-1.compute-1.amazonaws.com si ec2-67-202-5-234.z-1.compute-1.amazonaws.com) mi-au facut luna asta un trafic de vreo 7 GB pe unul din site-uri. Nu sunt (deocamdata) afiliat Amazon si nu afisez ad-uri Amazon deci nu vad ce cautau botii aceia pe site. Are cineva vreo idee, i s-a mai intamplat cuiva aceeasi situatie? Folosesc pana la urma la ceva botii astia de la AWS? Ca am de gand sa le dau ban.
-
Mai poate sa fie defapt o aplicatie dezvoltata pe AWS (Amazon Web Services) care iti scaneaza site-ul. Stiu din prezentarea lui Mike Culver de la ESWC de cat de disperati sunt developerii de AWS si presupun ca cineva are o mica aplicatie facuta care se foloseste de situl/sau datele din site.
Nu pot spune 100% insa este ceea mai buna presupunere ce o pot face.
-
Good point, insa nu prea vad la ce i-ar interesa, site-ul fiind in lb romana. Oricum il blochez ca nu foloseste la nimic, doar mananca banda.
-
Nu pe Amazon il intereseaza, il intereseaza pe un dezvoltator (roman, plonez etc - oricine se poate inscrie in trial ).
-
Desigur ca in cazul asta e vorba de "some people" si nu de Amazon. Interesant este ca se permite utilizarea resurselor in astfel de scopuri. Le-am dat deja banul.
-
Nu cred ca verifica nimeni cum se foloseste AWS.
-
AWS Boots
Daca vreti sa stiti mai multe despre AWS Amazon, i-am luat un interviu lui Mike Culver, "evanghelistul" lor. Il puteti citi aici: Guest: Mike Culver
Cred ca e OK sa blochezi tot ce e cu *.amazonaws.com
Din interviu:
"Computational Power. We created Amazon Elastic Compute Cloud, or Amazon EC2, to offer on-demand virtual computing capacity that scales from essentially zero to infinity in minutes."