"Inovatie" marca Microsoft: Bing a inceput sa puna poze sub rezultatele cautarilor, ceva care la prima vedere pare a fi "author images".
De aici
"Inovatie" marca Microsoft: Bing a inceput sa puna poze sub rezultatele cautarilor, ceva care la prima vedere pare a fi "author images".
De aici
Aceeasi mancare cu un alt ambalaj. Sunt curios daca Authorship o sa influenteze pozitionarea in google. CTR-ul sigur il influenteaza din cauza imaginii.
influenteaza indirect, un ctr mai bun + continut relevant o sa-ti scada bounce rate-ul si de acolo vei urca in top, cel putin asta am observat eu cu cateva site-uri.
Scuze ca ma bag dar daca am inteles eu bine "Authorship" este un mod suplimentar prin care Google iti permite sa iti "semnezi" materialele, sa stie lumea ca sunt ale tale si sa devina parte din identitatea ta pe net (in ochii lui Google cel putin). Practic, in loc sa cauti o informatie dupa continut, o cauti dupa autor si iti arata ce si cum.
In ochii mei, cel putin, mi se pare ca este un fel de evolutie spre un sistem mai organic de gandire pentru motoarele de cautare. Dar de aici si pana la a creste in cautari...e cale lunga. E posibil chiar sa poti scadea daca o parte din continutul tau este de proasta calitate. Nu trageti in mine daca gresesc.
Povestea e un pic mai complicata, si nu cred ca sigur in curand va influenta masiv SEO.
Ideea este ca va exista un Author Rank, fapt care va rezolva mult din problema actuala a evaluarii calitatii continutului unei pagini.
Ai mai jos 2 articole care explica cum e posibil sa functioneze lucrurile:
Google Author Rank: What Small Businesses Need to Know
Google Author Rank and Authorship: What We Know So Far
Ce face Bing-ul? Probabil, ca si pana acum, va implementa ceva similar sub alt nume
Este bine ca incearca sa tina pasul... chiar daca nu au cele mai bune idei, macar incearca sa ramana in top... si chiar reusesc. Pacat, totusi, ca nu vin cu idei proprii...
Nu au idei proprii dar nu au cele mai bune idei?
Dar mai ales, cum reusesc sa se mentina in top?
Google are cota de 90%+ worldwide pe utilmul an, Bing de 3%. Sunt pe 2, dar la 3% din google. La asta te referi ca reusesc sa ramana in top, sunt pe 2?
Statcounter global stats may 2012-may2013
Sincer, atata timp cat au acei 3%, sunt pe locul 2. Mai ales ca MS ne baga pe gat bing-ul si IE-ul, cand instalam windowsul... Asa si-au format cei 3%. Si chestia e ca ei copiaza ca sa ramana in top, dar si vin cu cate-o idee, insa care nu face senzatie. Le trebuie ceva de care sa se vorbeasca pe net si un alt motiv pentru a folosi Bing. Mai ales ca stau tare nasol la capitolul site-uri indexate. N-au indexat nici macar youtube-ul (ma refer la materiale mai noi). Am canal pe care postez constant de vre-o un an si tot nu-l gasesc, cu bing, cand ii caut numele. Poate este doar cazul meu...
Si eu militez pentru instalarea windows fara browser, e mai corect asa pentru toata lumea.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)