Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Care ar fi cea mai buna solutie in afiliere?

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit Care ar fi cea mai buna solutie in afiliere?

Salutari!

Nu am o experienta foarte vasta in afiliere, am folosit aceasta metoda de monetizoare doar vreo 8 luni de zile pana acum. Singurele incercari au fost pentru promovarea produselor din eMag si Flanco, pe nisele de electronice, electrocasnice, ingrijire personala. In special m-am axat pe "review-uri", mai exact prezentari de produs pentru ca review nu se poate numi daca nu ai produsul "in mana".

Rezultatele au fost destul de convingatoare pentru un incepator in ale afilierii, am avut in medie un venit de ~20 ron la 100 clickuri trimise spre magazinele advertiserilor promovati, insa si costurile de creare continut si promovare au fost semnificative, deci profitul final fiind unul destul de redus. Bineinteles ca aici se poate lucra mai bine, cu optimizarea costurilor si a strategiilor, dar as incerca totusi si altceva.

Ma gandesc ca pentru a-mi usura munca (in loc sa scriu zilnic 10 articole sau sa platesc pe altii sa le scrie iar eu sa stau sa le asez) si sa nu mai pierd atata timp zilnic, as putea cauta alternative si astfel as putea administra mai mult de 1-2 siteuri in acelasi timp. Multi dintre noi facem greseala asta, sa ne dedicam unui singur proiect si nu ajungem la mari performante (in functie de proiect).

Asadar, as dori sa testez si o altfel de afiliere, putin mai bine optimizata, bazata mai mult pe rezultate decat pe munca in zadar, in sensul ca in loc sa pierd timpul scriind 10 articole pe zi, as putea folosi acest timp promovand o pagina cu produse listate gen catalog. As dori de la cei care au mai multa experienta, sa imi dea cateva raspunsuri la urmatoarele intrebari.

1) Credeti ca promovarea produselor consumabile ar fi o solutie? Ma gandesc ca sunt anumite produse pe care oamenii le cumpara frecvent din mediul online, pentru ca se consuma. Aici ar putea intra: cosmetice, ciocolate si alte dulciuri/fursecuri, miere naturala, hrana pentru animale, pampersi, etc. Valoarea comisioanelor ar fi mai mica, dar ar fi comenzi frecvente.

In cazul acesta ar trebui gasite magazine ce ofera comision pe toata durata existentei contului de client, ci nu cu o perioada de recurenta stabilita. Nu stiu daca exista astfel de magazine (fara sistem de afiliere propriu) , asa ca v-as ruga sa ma luminati.

2) Promovarea de produse unicat. In cazul meu, promovez produse care au un nume bine definit, spre exemplu sa luam cazul unui televizor. Omul cauta in google sa se informeze despre produsul ce intentioneaza sa il cumpere, gaseste siteul meu, citeste prezentarea si alege sa cumpere sau sa mai caute informatii. Astfel, cookie-ul poate fi plantat de altcineva. Aici conteaza intradevar foarte mult calitatea continutului, a prezentarii si a strategiilor din website.

Daca as promova produse unicat, unde clientul sa nu aiba alternative, atunci ar fi sansele mai mari sa cumpere, in cazul in care nu gaseste pe alt site produse mai convingatoare. Aici ar intra categoria produselor home-made precum sapunuri, bijuterii, dar si categorii precum: cadouri si tricouri personalizate, buchete de flori sau cosuri cadou.

3) Ce ati alege sa promovati si de ce? Aici as vrea sa expun doua situatii diferite:

a) Sa faceti un website pe o anumita nisa, sa zicem "masini de spalat" si acolo faceti prezentarea tuturor modelelor (vreo 250) + articole informative gen "cum sa alegi o masina de spalat". Utilizatorii gasesc ce doresc, cumpara, nici o problema! Insa munca la un astfel de site este una mult mai complexa, si investitiile pe masura. Presupunand ca nu ne ocupam singuri de site, ar fi vorba de minim 300 de articole (~ 3000 ron) si apoi investitii in promovare seo pentru produse, index si categorii.

b) Crearea unui website pe o micronisa precum "rochii de seara rosii" (am zis aleatoriu), site ce va avea doar 2-3 pagini pe care vor fi listate produsele dintr-un feed, sau manual, dar in stil lista de produse ca la un magazin online. Cu bugetul pe care l-am fi consumat la punctul a) pe continut, am putea asigura pozitii fruntase pe cuvintele tintite pe acest site de micronisa.

As prefera prima solutie pentru faptul avand mai mult continut, am putea fi mai convingatori atunci cand incercam ceva. Nu ii place omului produsul, vede la related si altele. In schimb, ar fi un proiect care nu mai lasa mult loc sa te ocupi si de altele, pentru ca vei pierde mult timp pe crearea de continut si pe promovarea fiecarui tag/categorie/articol care te intereseaza. Intradevar, in timp indelungat ar putea fi o solutie buna pentru ca proiectul va creste.

As prefera varianta 2 pentru ca odata ajuns sus, siteul va produce singur. Va fi nevoie doar de promovare in continuare pentru sustinerea pozitiilor in serps si actualizarea produselor daca doresti sa promovezi un alt advertiser, sau alte produse. In acest caz, se gasesc mult mai multi advertiseri pe care ii poti testa, pana ajungi la 1-2 care chiar merita promovati. Astfel, ai putea in timp sa iti creezi mult mai multe siteuri, testand mai multe nise, astfel asigurandu-se si o stabilitate mai mare (unele nise pot fi de sezon, sau unele siteuri pot pica din diverse motive).

Sper ca nu v-am plictisit foarte rau si sa gasesc persoane dispuse sa discutam pe aceste subiecte. Am putea sa ne ajutam reciproc cu sfaturi si idei, iar cei care nu stiu atat de multe despre afiliere, sa invatam ce se merita cel mai mult sa promovam, pentru a avea rezultate mai bune pe timp indelungat.

Multumesc!

Alex Ochea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    11th July 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    31
    Posturi
    296
    Putere Rep
    21

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

De ce consideri ca e atata munca la un site de tipul 3a? Am un site de un an de zile, la inceput scriam un articol la 3 zile, acum imi face cineva articolele si public unul pe saptamana. Site-ul o duce foarte bine si produce cum nu ma asteptam, dupa un an de activitate. Poti gasi colegi care sa scrie articole bune, la un pret bun si sa publici constant. Eu muncesc la site o ora pe saptamana, in primele 2 luni a fost mai mult de munca, dar eram novice. Public cam un advertorial la 2 saptamani, pe nise asemanatoare. Acum demarez un nou proiect, pe nisa cosmetice, mai exact creme de fata. Tot aceeasi strategie ca la primul blog, reviewuri de calitate pentru creme de fata, sper sa pot publica un articol la 3 zile si as fi foarte multumit. Din experienta de pana acum, continutul de calitate si articolele lungi cred ca au fost fost determinante in rezultatele siteului, atat in serp, cat si materiale.

Din punctul meu de vedere, ar trebui promovate produse care nu trebuie probate (rochii, pantofi) si la care poti scrie articole de calitate. In cazul 3b, cred ca e mult mai greu de urcat un site fara continut bun.

Nu stiu, asta e experienta mea, nu stiu daca e cea mai buna sau daca sfaturile mele sunt bune..

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Alex Ochea Vezi Post
    De ce consideri ca e atata munca la un site de tipul 3a? Am un site de un an de zile, la inceput scriam un articol la 3 zile, acum imi face cineva articolele si public unul pe saptamana. Site-ul o duce foarte bine si produce cum nu ma asteptam, dupa un an de activitate. Poti gasi colegi care sa scrie articole bune, la un pret bun si sa publici constant. Eu muncesc la site o ora pe saptamana, in primele 2 luni a fost mai mult de munca, dar eram novice. Public cam un advertorial la 2 saptamani, pe nise asemanatoare. Acum demarez un nou proiect, pe nisa cosmetice, mai exact creme de fata. Tot aceeasi strategie ca la primul blog, reviewuri de calitate pentru creme de fata, sper sa pot publica un articol la 3 zile si as fi foarte multumit. Din experienta de pana acum, continutul de calitate si articolele lungi cred ca au fost fost determinante in rezultatele siteului, atat in serp, cat si materiale.

Din punctul meu de vedere, ar trebui promovate produse care nu trebuie probate (rochii, pantofi) si la care poti scrie articole de calitate. In cazul 3b, cred ca e mult mai greu de urcat un site fara continut bun.

Nu stiu, asta e experienta mea, nu stiu daca e cea mai buna sau daca sfaturile mele sunt bune..

Mersi mult de raspuns!

Eu la siteurile de review-uri am avut perioade cand am bagat 10 articole zilnic, dar si perioade cu un numar mai mic. Cert e ca siteurile nu sunt foarte vechi, in serps stau insa binisor pe pozitii (paginile 1-3 pe numele produselor) pentru ca am investit ceva in linkuri foarte puternice. Cert este ca pe nisele de electronice si electrocasnice, desi e trafic foarte mare, e greu sa musti o felie, cel putin asa mi se pare mie. Si asta din cauza faptului ca nu ajungi la pozitii prea ok cu investitii mici-medii, fiindca le lupti cu marile magazine.

Pe nise mici cum zici tu cea de creme, cu siguranta treburile stau altfel, dar pe frigidere si masini de spalat mi se pare destul de greu sa ajungi la performante multumitoare cu investitii reduse (mai ales de timp). Pe cuvinte cheie mai generale, nici vorba, pe lontails insa e trafic putin rau, ramanand doar solutia sa promovezi produsele.

O sa incerc ceva si pe o micronisa, cum zici tu si o sa vad ce iese. Cred ca eu mi-am ales proiectele pe nise prea mari, prea generaliste, unde ma bat cu magazine foarte mari si de asta nu sunt extrem de multumit.

Alex Ochea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    11th July 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    31
    Posturi
    296
    Putere Rep
    21

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

De asta aleg si eu nise cu concurenta mai scazuta. Apropo, poti cerceta in 2parale si profitshare, poate Piata Digitala diferite nise mai mici, in care 1-2 advertiseri sa acorde comisioane mari, si pe langa acestia, ii promovezi si pe cei care acorda comisioane ca toata lumea(5-10%) . Pentru mine, de exemplu cred ca imi vor fi de ajuns 300 unici pe zi pentru a avea un profit bun cu cremele de fata, atata timp cat doi advertiseri (din Piata Digitala) platesc cate 8 euro comision pentru un produs de 150 lei.

alarma este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th August 2011
    Locaţie
    Tg Mures
    Posturi
    180
    Putere Rep
    27

Implicit

Uite ca sunt unpic in aceeasi situatie ca tine, prea ne axam pe electro! Parca nisa de fashion produce mai multi bani in 2parale, si asta daca tin minte era o statistica de anul trecut.
    Am incercat si alta nisa pe care nu este decat un singur magazin, au inceput sa apara comisioanele.. Tote bune si frumoase insa nu le aproba, ba odata a iesit din afiliere si untimp nici nu aveam alta optiune unde sa trimit linkurile... Nici asta nu e bine.

Si desi pare stupid pentru multi (puteti sa sariti pe mine) o pozitie foarte buna nu inseamna ca o sa produca bine si din alta cauza pe care multi nu o iau in consuderare: daca cel care cauta dupa un produs e mai insistent, atunci un alt site de afiliere care este clasat sub tine poate ca produce mai bine! Asta a fost testat de mine!
    A aparut un produs (electrocasnic) despre care nimeni nu a auzit nimic. Eu am vazut-o in magazin, cunosteam micronisa foarte bine si am scris un articol pe siteul A. Prima pagina in 6 zile, clickurile veneau, castiguri (in comparatie cu valoarea produsului) ok.
    Dupa 2 saptamani am vazut ca nu am concurenta, am scris un alt articol despre acelasi produs pe site B. O saptamana, prima pagina, dar sub site A.
    Si deoarece tot era un produs care nu se gasea numai la acel comerciant, inca un articol, pe site C care a prins pozitia 10-11.
    Si interesant a fost ca cele mai multe conversii le facea site-ul B, care avea in comparatie cu site-ul A cam 50-60% din numarul de vizitatori dar si a clickurilor de afiliere.
    In rest am vazut multe site-uri cu "review" foarte proaste (nu zic ca al tau este), dar 20 ron la 100 de clickuri poate fi marit.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Referitor la produsul testat de tine, cam la ce numar de vanzari te-ai raportat ca sa poti face o comparatie intre siteurile A, B, C? Siteurile aveau template diferit presupun, deci si de aici poate fi o diferenta. In plus, butoanele sau forma de link folosita este dealtfel o caracteristica ce trebuie studiata.

Si eu ma gandeam uneori la nise unde sunt putine magazine, dar nu m-as baga niciodata insa pe o nisa unde nu am cel putin 2-3 alternative de monetizare.

Treaba cu pozitia in serps oricum e valabila, mai ales la review-uri unde omul cauta dupa numele produsului. De multe ori cu pozitia 5-6-7 poti castiga mai ok pentru ca in top apar magazinele si oricum e greu sa le invingi, sau nici nu are rost pe cautarea dupa numele de produs, doar in combinatii cu + review/pret/pareri.

Pe fashion ma tot gandeam si eu sa testez ceva, dar mai mult decat o micronisa nu m-as avanta.

Marios este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th March 2013
    Posturi
    9
    Putere Rep
    0

Implicit

Pentru cineva care nu a avut până acum niciun fel de legătură/contact cu acest domeniu al afilierii ce recomandări aveţi?
    Care dintre soluţiile de afiliere consacrate în .ro o recomandaţi şi de ce?
    Între 2parale, profitshare şi altex care e cea mai seioasă şi profitabilă? Pe care o folosiţi şi o recomandaţi?

Mulţumesc anticipat celor care îţi răpesc din timpul lor să răspundă.
    Marius

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    45

Implicit

2parale si profitshare, balanta inclinand catre profitshare in acest moment.

andreiionut este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    31st January 2014
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    44
    Posturi
    302
    Putere Rep
    22

Implicit

Cred ca pentru electronice si IT e de preferat Profitshare ( cu Flanco si eMag). Pentru fashion vad foarte multi afiliati ai 2P, desi cele mai multe magazine se gasesc la amandoua platformele.

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    45

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Multi au inceput sa plece in profitshare deoarece acestia garanteaza plata comisioanelor chiar daca advertiserul se da la fund.
    In 2p, in cel mai fericit caz daca un advertiser iese fara sa-si plateasca facturile tu primesti banii dupa ani de zile in care se judeca ei.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cat de buna este aceasta tema pentru afiliere?
    De ovidiu_negoescu în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 29th January 2014, 23:58
  2. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 24th November 2013, 19:49
  3. Cea mai buna solutie de prezentare a produselor de afiliere?
    De Cristian D în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 28th November 2012, 15:43
  4. Care gazduire credeti ca e mai buna ?
    De matican în forumul Hosting
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 5th June 2008, 13:04
  5. Care este singura si cea mai buna metoda?
    De Popescu Marian în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th April 2008, 10:21

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •