Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 39

Subiect: Cand trecem de la persoana fizica neautorizata la PFA /SRL in afiliere

andreiionut este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    31st January 2014
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    44
    Posturi
    302
    Putere Rep
    22

Implicit Cand trecem de la persoana fizica neautorizata la PFA /SRL in afiliere

Salut.
    Intrebarea ( de fapt sunt mai multe ) vine pentru cei care lucreaza in afiliere ( sau in mediul online in general ).

1 .Cand e momentul sa trecem de la persoana fizica neautorizata la o forma legala PFA / SRL astfel incat financiar sa avem o serie de avantaje .

2. Care ar fi suma minima castigata lunar de la care vorbim de avantaje ca PFA ?

3. Care ar fi dezavantajele sa ramanem in forma neautorizata chiar la venituri de cateva mii de lei pe luna ?

4 . Ce forma aduce mai multe beneficii in afiliere PFA sau SRL si problemele intampinate de voi ?

Am citit pe blogul profitshare si 2 parale mai mult despre aceste aspecte dar as vrea si parerea celor ce au trecut de la o forma la alta ( sau au ramas la acelsi statut juridic ).

Multumesc.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.718
    Putere Rep
    30

Implicit

3. Care ar fi dezavantajele sa ramanem in forma neautorizata chiar la venituri de cateva mii de lei pe luna ?
    La final vad ca te legi de 2Parale - deci nu stiu daca trebuie sa deduc ca veniturile sunt din afiliere sau mai ai si alte sume. La cateva mii de lei pe luna eu iti recomand PFA. SRL daca vrei sa faci si alte afaceri, ca sa te dezvolti. Acum si cateva asta, 2 sau 10?
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    31st January 2014
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    44
    Posturi
    302
    Putere Rep
    22

Implicit

Sa spunem ca acum 2 - 3000 dar cu tendinta de crestere ..Venituril sunt exclusiv din afiliere pe profitshare/adsense/2parale. La ce suma devine mai buna solutia PFA decat persoana fizica neautorizata ? Exista si o legislatie in acest sens ?

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.718
    Putere Rep
    30

Implicit

Legislatie exista, o sa o caut ca o aveam pe undeva, la 3k pe luna eu zic sa treci pe PFA ca sa nu ai probleme! Teoretic, parerea mea este ca mergi pe persoana fizica neautorizata cand poti justifica ca sunt sume ocazionale sau mai mici decat venitul minim, mai sus te expui la riscuri, nu se stie ce le trece prin cap, iar cum la tine exista contract si primesti bani in banca, mai bine te pazesti.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    31st January 2014
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    44
    Posturi
    302
    Putere Rep
    22

Implicit

Auzisem si eu de o legislatie privitoare la veniturile de o anumita valoare realizate in mod constant cand ar trebui sa devii o entitate juridica ..dar nu am gasit nimic concret.
    Deci PFA se preteaza sau de fapt e cam obligatoriu sa inteleg .

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    43

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@andreiionut: sfatul meu este sa consulti un contabil pentru ca-i mai mult sigur decat sa mergi pe "Legislatie exista, o sa o caut ca o aveam pe undeva". Nefiind avizati, tindem sa interpretam legile dupa cum ne-ar conveni, ci nu dupa cum ar trebui.

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    45

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    Legislatie exista, o sa o caut ca o aveam pe undeva, la 3k pe luna eu zic sa treci pe PFA ca sa nu ai probleme! Teoretic, parerea mea este ca mergi pe persoana fizica neautorizata cand poti justifica ca sunt sume ocazionale sau mai mici decat venitul minim, mai sus te expui la riscuri, nu se stie ce le trece prin cap, iar cum la tine exista contract si primesti bani in banca, mai bine te pazesti.
    Esti sigur ca stii despre ce vorbesti? Pe PF 2p ii retine si plateste toate darile, deci este 100% legal. Despre ce riscuri vorbim aici?

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

7 out of 7 members found this post helpful.

Implicit

Diferenta este data de cheltuieli de fapt

Daca investesti pentru obtinerea comisioanelor, gen facebook ads, adwords, siteuri, etc, atunci ai nevoie de o forma juridica, gen PFA sau SRL pentru ca vei plati taxe la diferenta intre cheltuieli si venituri.
    Cam in aceeasi idee exista o serie de cheltuieli pe care le poti trece prin PFA/SRL si iti vor "subtia" taxele catre stat, aici un contabil iti poate spune mai exact ce anume se poate deduce si in ce plafon, ma gandesc la calatorii, abonament telefon sau net, un laptop, etc.
    Cireasa de pe tort sta in TVA pentru platitorii de tva, 2p plateste +24% la valoarea comisioanelor platibile, este un plus serios, dar, pe care (teoretic) il vei plati statului. Spuneam "dar" pentru ca exista unele cheltuieli ce au TVA deductibil si automat nu il vei mai plati. Plus ca exista un oarecare delay de la incasarea TVA ului pana la plata lui efectiva, timp in care tu il folosesti.

Exemplul 1
    Esti pers fizica, nu lucrezi nicaieri, ai de incasat 10.000 lei, statul iti ia vreo 35% ( apx )

Exemplul 2
    Esti pers juridica, ai de incasat 10.000 lei, ai cheltuieli justificabile de 5.000 lei, vei plati taxele aferente la diferenta ( cu mici apx ). In mare discutam de 3% impozit pe venit si 16% impozit pe dividende DACA vei scoate banii din firma sa ii folosesti in nume personal.

Exemplul 3
    Esti pers juridica platitor de TVA, ai de incasat 10.000 lei, vei factura si primi 12.400 lei, ai cheltuieli justificabile de 5.000 lei, vei plati taxele aferente la diferenta ( cu mici apx ). Discutam de aceeasi 3% impozit pe venit, 24% TVA si cei 16% daca scoti profitul ca si dividende.

Fericirea cu 3% impozit pe venit si neplatitor de TVA tine pana la un plafon de 220.000 lei, respectiv 260.000 lei, dupa care, automat, treci la 16% impozit pe profit si platitor de TVA. Am incercat sa ti explic in limbaj "omenesc", mai tehnic, cu detalii si cifre exacte, te lamureste un contabil.

Ca si concluzie, calculeaza ti cheltuielile, de la un anumit nivel merita sa iti iei masina in leasing de ex, daca iti faci calculele corect, practic vreo 40% din pretul masinii sunt taxe pe care nu le mai platesti la stat.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.718
    Putere Rep
    30

Implicit

Exemplul 1
    Esti pers fizica, nu lucrezi nicaieri, ai de incasat 10.000 lei, statul iti ia vreo 35% ( apx )
    Lucrurile stau chiar mai rau - din 50 de euro eu am ramas cu 116 lei in decembrie!

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Poti face niste simulari, in loc ded atatea vorbe.

Calculator taxe in excel pentru conventii, comision, pfa, drepturi de autor,firme

S-a mai schimbat salariul minim, cel mediu, dar valorile sunt "prin zona".
    Si o observatie buna facuta de Catalin Cerga: banii firmei sunt banii firmei, nu te joci cu ei precum cu cei ai PFA-ului.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 33
    Ultimul Post: 8th October 2014, 22:48
  2. Cum pot cumpara un domeniu de la o persoana fizica
    De adrianaf în forumul Domenii
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 7th June 2012, 14:32
  3. Plati prin sms - persoana fizica
    De edy12006 în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 28th April 2011, 11:40
  4. Firma sa cumpere de la persoana fizica