Pe viitor e vreo sansa sa se faca un plugin pentru wordpress care sa genereze automat link-uri de afiliat?
Versiune printabilă
Pe viitor e vreo sansa sa se faca un plugin pentru wordpress care sa genereze automat link-uri de afiliat?
Pentru laptopuri altex poate ca e normal sa nu fiti de acord, si probabil ca oricum va fi destul de greu deoarece aveti primele 10 rezultate din 10, dar pentru laptopuri de ce ar fi o problema? Sa zicem ca un site (indiferent de tip: de review-uri, agregator, blog tematic etc.) iese bine in rezultate si va promoveaza produsele (in paranteza fie spus, un astfel de site "se bate" in SERP si cu concurenti ai vostri si astfel va ofera in plus o sansa pentru a castiga un client), nu ati fi de acord? Sau treaba e mai nuantata, adica ati fi de acord daca nu sunteti in prima pagina pe o anumita cautare, dar nu ati fi de acord daca sunteti luati "la mustata" de site-ul respectiv in cadrul resultatelor din prima pagina? Si inca o intrebare: acceptati afisarea produselor in cadrul unor comparatii de preturi cu produse similare de la alti vanzatori?
E bine daca (deocamdata) nu se pune problema. Daca spui ca iese mult mai bine atunci poate fi acceptabil pentru magazin (daca magazinul oricum nu iese bine la o anume cautare, nu ar fi un motiv sa nu fie de acord ba dimpotriva pentru ca va castiga niste clienti in plus pe care altfel nu i-ar fi avut), dar ce se intampla daca afiliatul iese doar cu 1-2 pozitii mai sus decat magazinul?
Ii adresasem lui Serban acele intrebari in urma afirmatiei respective, pentru a intelege mai bine daca Altex doreste sa se indrepte in directia eMag in ceea ce priveste conceptia privitoare la programul de afiliere.
P.S: Nu vreau sa fiu inteles gresit. Consider ca programul de afiliere Altex are un potential interesant pentru afiliati (ex: 120 ron facuti azi dintr-o singura vanzare). Daca insa se doreste implementarea unor reguli cu privire la pozitionarea in SERP, ar fi FAIR fata de afiliati ca ele sa fie foarte clare si sa fie cuprinse in termenii si conditiile programului de afiliere, si sa nu fie aplicate discretionar / dupa caz.
c_n_m: nu suntem nici pe departe atat de stricti, dar nici nu toleram orice spam site cu continut zero si x linkuri. Mi-ar placea sa vad si o aditie personala, nu neaparat de continut, poate fi un tool, o facilitate, etc. Din pacata nu iti pot garanta ce va fi peste un an.
Referitor la keywords, este un calcul simplu, daca Altex investeste in seo si adwords pe keyword "portocala roz" si spam-siteul tau rankeaza inaintea mea, se poate ca Altex sa considere ca este o problema. Un site de review uri interesante, nu va deranja pe nimeni daca rankeaza primul. Inca odata, discutam despre cuvinte mai generale. Nu se aplica pentru "Laptopuri ieftine Samsung X3432423 cu SDD".
Da c_n_m, AA a crescut foarte frumos si sunt afiliatii cu venituri foarte interesante. Mi-e greu ca eu sunt addicted in a publica cifre :) dar aici nu am voie. Sper sa publicam statistici cat mai curand pe index, referitoare la membrii, cea mai mare vanzare, conversie, rata de respingere.
Multumesc pentru raspuns! +1
Hai ca va zic eu, nu e secret la mine aici :P
Clickuri medium (adica nu foarte targetate, unele da - altele deloc)
3003 clickuri, 21 conversii (19 comenzi aprobate, 2 asteptare, 0 anulate), 336 lei.
Rata de conversie momentan la acest nr de comenzi si clickuri nu e foarte relevanta, totusi.
Sper sa publicam statistici cat mai curand pe index, referitoare la membrii, cea mai mare vanzare, conversie, rata de respingere.[/QUOTE]
si vor fi premii pentru top vanzare, top 5 etc? :D..macar o acadea :)
cand publici pe ale tale, publicam si generalele :p
cand atingi top 3 iti trimit eu acadelele :)
Nici nu stiti ce de chestii misto va asteapta in Altex Afiliere ;)
Pana in prezent am atins ~1.000 de click-uri si nici o vanzare, ce-i drept nici nu am facut prea multe, de obicei eu incep mai greu cu un advertiser nou, tin minte ca anul trecut cu un site pe fashion aveam 3.000 de click-uri si 0 comisioane ca mai apoi sa fac cateva zeci de comisioane, deci am toate sperantele ca pe viitor va fi bine si cu Altex.
Revin cand inregistrez primul comision ca tare-s nerabdator :)
Dragos: sa imi dai in PM emailul, sa vad si eu ce se intampla :(
Preview la generarea de vouchere
http://content.screencast.com/users/...12-11_1436.png
-se poate genera voucher pe orice suma intre 100 lei si suma de la Castiguri ( comisioanele aprobate )
-valabile 60 de zile, fara nici o limita de produse sau oferta
-bonus 5%
-se activeaza in ziua urmatoare la ora 9
-puteti genera maxim 10 vouchere lunar ( e posibil sa se modifice la 5 )
Procedura este absolut automata, nu necesita sa dati emailuri, telefoane, semnale cu fum, nici sa asteptati x zile pentru raspuns. Exista doar acel delay pana dimi din cauza sincronizarii dintre servere ( diferite ).
O curiozitate: de ce perioada asa mica de valabilitate a voucherului? Sunt niste bani munciti (banii nu expira niciodata), voucherul nu reprezinta vreun favor sau vreun bonus acordat de magazin ci e doar o moneda de schimb ce-l scuteste pe afiliat de plata unor impozite. Avantaje are si magazinul in acelasi timp, pt ca fiecare voucher inseamna bani cheltuiti in magazin. Teoretic nu ar trebui sa expire niciodata, dar inteleg ca asa ceva ar fi mai greu de realizat. De ce doar 2 luni valabilitate? De ce nu 12 luni sau 6 luni macar?
Daca voucherul se elibera in alata moneda decat cea oficiala as fi inteles ca nu vreti sa va asumati riscul cursului valutar, ceea ce ar fi fost perfect logic. Asa, chiar si o crestere a inflatiei nu va influenteaza cu nimic, puterea de cumparare a voucherului scade, deci dezavantaj client.
Exista vreo explicatie pertinenta?
In egala masura, imi poti spune de ce ai solicita azi generarea unui voucher si il vei folosi peste juma' de an ?
Daca as fi conditionat generarea voucherelor doar intr-un anumit moment al anului, sa zicem primavara, cred ca putea fi o problema... Mai in gluma, mai in serios, 45-60 de zile mi se pare o perioada reala de a te hotara ce anume sa achizitionezi, chiar daca esti cea-mai-nehotarata-persoana-din-lume.
@Serban daca la achizitia unui produs folosesc voucher iar dupa cateva luni produsul respectiv se strica ireparabil si nici nu poate fi inlocuit cu alt produs in mod normal trebuie sa primesc banii inapoi. Ce se intampla in situatia asta? Primesc inapoi voucherul expirat sau unul nou cu valabilitate 2 luni?
Cristian, pot exista situatii de genul asta. Poti genera voucherul sa-l faci cadou, persoana care vrea sa-l foloseasca sa nu gaseasca produsul pe stoc, etc... Chiar nu are importanta. Nu inteleg de ce constrangerea asta atata timp cat la un moment dat banii aia oricum se intorc la voi in magazin.
O perioada asa scurta a voucherului te poate duce cu gandul ca magazinul mizeaza pe expirarea acestuia. Nu stiu, se poate interpreta...
Nu ma convingi Rares. Scopul unui voucher de cumparaturi nu este de a fi colectionat. 60 de zile sunt arhisuficiente pentru orice decizie ai vrea sa iei.
Dar promit ca voi discuta cu colegii mei pe tema valabilitatii si vom incerca sa urmarim datele stranse sa vad cat de "tarziu" au fost folosite voucherele generate.
Ne-ai prins :(
Lensflare: primesti bani. Eventual (alt) voucher pentru valoarea respectiva. Asta daca permite garantia/legea, nu am cunostinte in domeniu.
Salut ,
Cu un voucher generat pot sa fac cumparaturi de pe linkul meu de afiliat ?
nu inteleg logica ta. De ce ai emite astazi un voucher cu gandul de a il utiliza peste 4 luni? Cand poti sa il emiti singur in momentul cand ai nevoie de el ( oferta, cadou pentru ziua cuiva etc); oricum poti bloca suma ta din cont; acum nu stiu cat timp ai voie sa o blochezi.
Man, din principiu voucherul = bani, da? De ce ar expira? Daca era un cadou mai discutam, dar aici sunt bani munciti. Atata tot, principial vorbind... Ca fapt divers poti genera un voucher pentru ca vrei cumperi un produs la un pret bun, produsul dispare din stoc si astepti sa reapara din nou, eventual tot la un pret bun. O categorie cu probleme, unde stocurile sunt mici si unde e lipsa de produse e cea foto, in special canon (blitzurile canon au si disparut momentan din oferta spre ex, sau obiectivele canon 90% sunt "la comanda").
Daca gresesc, scuzati-ma :)
Credeam ca exista vreun argument valabil care sa explice de ce un voucher trebuie sa expire. Sau de ce trebuie sa expire atat de devreme? Stiu ca 99,99% dintre noi nu vom astepta atat, dar totusi...
ps: Daca suntem offtopic, sa mute cineva discutiile despre vouchere.
Mi sa intamplat mie la emag, am facut cerere de voucher, si astazi cand l-am primit nu mia au produsele in stoc, asa ca sunt nevoit sa caut o alta oferta buna la ceva ce imi trebuie.Citat:
Scopul unui voucher de cumparaturi nu este de a fi colectionat. 60 de zile sunt arhisuficiente pentru orice decizie ai vrea sa iei.
Nu sunt genul de om care cumpara obligatoriu ceva pentru ca are un voucher, eu cumpar doar ce am nevoie.
Acum nu stiu daca vor mai avea produsul respectiv in stoc si la un pret bun la Emag, poate il voi lua de la Altex.
Asa ca voi pastra voucherul pentru momentul in care voi gasi ceva ce am nevoie, si asta poate dura mai mult de 2 luni.
@Serban Cristian:
Pana la lansarea feedului, acceptati preluarea manuala a fotografiilor unor produse pentru prezentarea lor pe alte site-uri? Nu e vorba de hotlinking, fotografiile vor fi stocate si incarcate din alte locatii.
Da, dar ai avut un delay de cate zile de la cerere la primire?
Da, se poate.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
As vrea sa subliniez un aspect, pentru ca multi l-au neglijat. Cerem introducerea spre aprobare a siteurilor pe care ne promovezi pentru ca exista o componenta automata de procesare a comisioanelor. Daca referralul comisionului nu este din lista ta de siteuri aprobate, se pune un flag pe comision si este supus anulari. Daca promovezi Adwords, este ok sa pui referral google.ro, pentru facebook, poti posta urlul paginii/profilului, etc. Daca sunt nelamuriri, va reamintesc ca ma gasiti la: email: afiliere@altex.ro, skype afiliere, ym altexafiliere
Nu inteleg care e diferenta, sau problema. Siteuri, adauga site. Nu ma intereseaza proprietarul, ci referral, dupa cum am spus, deci pot sa aiba mai multi useri aceleasi siteuri introduse.
Adica poti introduce: jingle.ro, facebook.com, google.ro, siteultau.ro, etc...
Serban, dar ce se intampla cu clickurile fara refferer clar, adica linkurile trimise prin email sau sms ca recomandari, pe messenger sau alte aplicatii de chat, linkurile accesate direct (copy->paste) etc... Intreb deoarece in termeni nu-mi amintesc sa se specifice ca nu ai voie sa fai promovare prin email marketing sau celelalte modalitati mentionate de mine.
Rares: Momentan sunt infime clickurile fara referral, din messenger primesc referral, identic din email. Dar mai vedem. Termenii se vor mai modifica, daca apar probleme majore. Pana in acest moment, problemele au fost rezolvate individual prin discutie cu afiliatul.
Pai tu primesti refferal, dar am inteles ca daca eu nu introduc adresa aia la "siteuri" atunci comisioanele se anuleaza? Practic tot ce nu are ca refferer unul din siteurile introduse de mine acolo se marcheaza cu flag si se anuleaza. Eu daca fac email marketing nu am de unde sa stiu ce host-uri au abonatii mei (sa zicem ca 70% vor avea adrese de yahoo, dar pentru restul...). Poate am inteles gresit...
By the way, daca nu sunt logat nu ar trebui sa am acces la pagina asta: http://afiliere.altex.ro/Sites (vezi butonul de "Iesire cont" din header :) )
Rares: I know, e ceva mai complicata procedura, eu am insistat ca userii sa isi introduca siteurile in primul rand sau paginile facebook. Asta va ajuta.
Da, dragut, o sa dau la tradeads sa verifice.
nu uita de click-uri fara referrer. vad si in 2p ca am asa ceva si din cate am inteles asta se intampla din cauza browserelor folosite de click-uitori
Nu inteleg de ce va bateti atat capul cu referrer. Daca omul nu vrea sa vi-l trimita, nu vi-l trimite.
ReferrerKiller demo
Corect. Eu doar v-am rugat sa introduceti spre aprobare siteurile pe care promovati, de rest mai vedem
La mine e posibil sa apara probleme cu refererul, eu folosesc un adserver pentru promovare, si se intampla sa transmita un referer complet eronat sau nu transmita deloc, asta inseamna ca am sanse ca aceste comisioane sa nu se inregistreze?
La mine in 2parale in ultimele saptamani 30% din comisioane nu apar cu refer, in cazul asta risc ca la altex sa nu mi se accepte din start comisioanele?
Din cate s-a spus pana acum cam da. Cel mai probabil vor regandi strategia :)
lovelife, Rares: cand vor fi anulate comisioanele cu motiv lipsa referral, discutam.
Din ce am inteles eu din discutie, acestea vor fi blocate de sistem automat si e posibil sa nu apara in statistici
Poate ma insel dar asa am inteles eu
Nu, nu vor fi blocate, ai inteles gresit. Sunt pasibile de anulare.
cand o sa fie disponibil generatorul de vouchere ?