Hai totusi sa-i mai lasam cateva zile si dupaia sa ne facem intelesi. N-o sa treaca doar asa toata chestia, stati linistiti
Versiune printabilă
Hai totusi sa-i mai lasam cateva zile si dupaia sa ne facem intelesi. N-o sa treaca doar asa toata chestia, stati linistiti
Nu am deschis un razboi cu starshiners, pentru moment sunt intr-o relatie comerciala cu 2p, contractual. In plus ss imi lasa impresia ca nu are habar ce face si actioneaza haotic in aceasta problema. Cand voi fi sigur ca am epuizat orice discutie vom vedea ce avem de facut.
Oricum, cred ca este suficient sa se retraga din campania lor 4-5 afiliati de top ca sa scada vreo 25-30% din vanzari, acesta este un risc care si l-au asumat (sper) cand au inceput sa faca tampeniile discutate.
Am citit si eu acest thread, si imi dau seama cat de usor este sa iti distrugi afacerea. Inainte sa ia o asemenea decizie ar fi trebuit s aisi dea seama ca unii din cei ce au site-uri care ies in top pe google la cautarea MEXTON sunt oameni de SEO si orice razboi va produce pierderi in ambele tabere.
Un om de SEO poate iesi primul la cautarea MEXTON si cu un subdirector sau o pagina daca vrea, nu trebuie sa aiba neaparat domeniu exactmatch, iar daca il scoate din sistem intr-un mod asa de urat pagina respectiva se poate trasforma din reclama in antireclama, poate fi o pagina in care sa explice ce teapa a primit de la MEXTON si StarShiners, si nu stiu cum isi vor mai spala imaginea atunci.
Eu daca as fi in locul lui KIDU as redirectiona domeniul catre un articol pe un blog in care sa povestesc ce teapa am primit de la MEXTON si StarShiners. Daca asa se comporta cu oamenii care le aduc bani si cei care cumpara produse de la ei ar trebui sa se gandeasca ca vor fi tratati la fel si ar fi mai bine sa se orienteze catre alte branduri
Pe mine aceasta situatie ma demotivat complet in a mai colabora cu StarShiners
Oricum interpretarea termenilor scrise de ei dovedeste o mare prostie din partea StarShiners. Ei nu fac diferenta intre afiliere si vanzare, eu care am site de afiliere nu vand nimic, absolut nimic, doar recomand unui vizitator sa cumpere un anumit produs.
Pana la urma, toti oamenii astia aduceau vanzari si imagine "brandului" Mexton. Cat de idiot trebuie sa fii sa spui ca nu ai nevoie de ei ?
Cel mai probabil e ca oamenii care au luat aceasta "decizie" au terminat marketingul la Spiru Haret. :))
StarShiners?? e de domeniul trecutului.. welcome DailyBrands, Ligo.ro, Buticul.ro - noile campanii din 2P.
lovelife: lista cu posibilitatile de a face rau este mare :) Eu am cerut un singur lucru: ca in termen de 6 luni (!!) sa imi amortizez pretul platit pe siteul respectiv, fie prin bonusuri, fie prin marirea comisionului sau cumpararea de catre ss. Si am motivat ca la ora achizitionarii siteului nu contravenea in nici un fel relatiei comerciale existente, ca siteul avea deja o sumedenie de comisioane aprobate fara probleme, etc. Ei au vrut cu japca. Problema suspendarii degeaba si respingerea tuturor comisioanelor este un motiv serios pentru multi alti afiliati de a reconsidera campania lor.
nichita: toate decizile luate de ss in acest caz sunt ciudate, ca sa ma exprim elegant.
mike: sunt vesti bune in noile campanii, fara doar si poate, dar ss este nr 1 acum pe fashion si unul dintre magazinele vechi in 2p. De altfel si eu am fost multumit de colaborarea cu ei chiar in lipsa comunicarii, conversii se faceau. Poate ma repet, ss a vandut produse de 100.000 ron ( un miliard lei vechi ) din vizitele mele, plus comenzi telefonice, deci un magazin important si pentru mine.
Au mai fost un magazin de fashion mare in 2parale, care la fel facea vanzari multe, era cel mai mare din nisa pe 2parale, a inceput sa se poarte urat cu afiliatii (cu mine de ex) si acum a ajuns un magazin de haine relativ mic, a plecat din 2 parale si acum este in piata digitala, cifra loc de afaceri a scazut cu mai mult de 50%.
StarShines se indreapta tot acolo, uita ca afiliatilor le datoreaza foarte mult
nu sunt implicata deloc in povestea asta, insa am citit si eu acest thread si trebuie sa recunosc ca sunt... surprinsa de optimismul de care o parte dintre cei de aici dau dovada referitor la "revenirea in simturi" a celor implicati in problema :)
intreba cineva mai devreme ca "ce mare brand e Mexton" si se discuta despre obtinerea domeniilor de catre Mexton. Acest nume, este marca inregistrata in RO sau UE? pentru ca eu una nu am gasit nimic pe net (poate nici n-am cautat unde trebuie), iar pe site-ul StarShiners nu am gasit nimic nici despre trademark, nici despre exclusivitatea cu Mexton... m-as fi asteptat sa descopar ceva pe acolo (mai ales ca pana la acest thread nu auzisem de acest nume).
starshiners este distribuitor ( probabil ), de asemenea exista franciza pentru mexton ptr cine are bani si doreste, daca nu ma insel 5.000e/an . cineva are marca inregistrata pentru acest brand, deci poate lua domeniile la wipo.
oricum, starshiners nu are exclusivitate pentru mexton, asta este o minciuna.
In toata povestea asta ma surprinde un aspect, poate il puteti voi interpreta. ss declara ca mexton face presiuni contra lor pentru ca isi fac reclama pe siteul meu si ca aveau termen pana vineri sa dispara acel site din online sau nu le mai da marfa. Vineri cand au introdus termenii cei noi cu interdictia, siteul in cauza nu mai avea linkuri de afiliere ci numai linkuri directe catre ss, dar, subliniez, siteul era functional. astazi aflu din doua surse diferite, ca s-au suparat ptr ca din nou au aparut produsele cu linkuri de afiliere in site. Deci cand erau linkuri directe catre ei era totu ok? Nu sufera nimeni intens ca a trecut termenul limita?
Toata povestea asta este foarte putreda.
deci eu inteleg ca oricine isi poate deschide magazin cu vanzare de mexton? si "cineva are marca inregistrata" suna mai mult a presupunere, ar putea la fel de bine sa nu fie marca inregistrata :) am gasit insa o informatie pe net: Mexton este marca inregistrata in RO si expira in 2014: MEXTON
daca Mexton e brand international, ar fi trebuit sa aiba trademark international si deci inclusiv pe cel din RO, nu? si daca isi doreau atat de mult domeniile cu numele mexton + derivate, trebuiau sa si le ia in the first place, ma gandesc, nu doar cand SEO nu le mai convine. adica, daca iti fac vanzari ok, iti place afilierea, dar daca te bat SEO, brusc nu-ti mai place afilierea si suspenzi toate comisioanele? :)
oricum, sper sa rezolvati cumva situatia ca nu pare prea placuta si poate afecta si 2parale care pana la urma e doar un intermediar, nu el dicteaza conditiile pe care le decid magazinele (nu 2parale a facut ca SS sa-si dea cu stangul in dreptul)