Pai am schimbat pentru un program care imi plateste 6 $ pe mia de accesari; Aici nu conteaza calitatea sau demografia traficului si fac mai mult decat cu adsense.
Programul se bazeaza pe publicitate video si nu se ofera ca atare publicului dar cu putina imaginatie a fost modificat pentru a se adapta tipului de trafic [din romania] pe care il aveam disponibil.
Nu pot sa dau numele programului pentru ca e o nisa neexploatata si nu am de gand sa imi creez concurenta, dar sunt sigur ca te poti gandi la destule metode de monetizare in afara de adsense.
-Daca ai trafic us/uk serios zboara adsense de pe pagina si treci pe affiliate. -Daca ai traffic us/uk destul de crappy,teens sau celebrity sau entertainment sau chestii oferite free poti sa il folosesti adsense cu rezultate binisor.
-Daca ai traffic care chiar suck,( gen 90 % din romania) atunci trebuie sa te gandesti la alte moduri pentru monetizare pentru ca adsense nu se merita.
Experienta mea cu adsense cu traffic roman
prima zi eCPM 10 $*
a treia zi eCPM 7 $*
a patra zi eCPM 5 $*
a cincea zi eCPM 1.5 $*
a noua zi eCPM 0.9 $ *
a zecea zi eCPM 0.35 $*
a 11 a zi - m-am oprit.
*-valorile sunt aproximative nu se incalca google adsense TOS.
**- am uitat sa mentionez ca trafficul a ramas constant, deci valorile eCPM sunt reliable si siteul era in limba ENGLEZA deci adurile erau mai bine platite ca cele romanesti.
probabil smartpriced-ul e de vina pentru scaderea avuta, nu stiu.