Cati dintre voi au vazut cresteri spectaculoase la eCPM-ul Adsense, in ultimele 2-4 zile ?
Versiune printabilă
Cati dintre voi au vazut cresteri spectaculoase la eCPM-ul Adsense, in ultimele 2-4 zile ?
sunt in grafice ... nu am nici o crestere spectaculoasa ...
Am aproape o luna de cand mi-a crescut cu circa 40-50% ( chiar vroiam sa deschid o discutie pe aceasta tema ) . Sper sa ramana cat mai mult asa.
Ceva este foarte ciudat, da. Eu am 4 zile de cand s-a dublat. Nu 10%, nu 20%, ci dublat. Brusc, dintr-o zi anume.
In acelas mod a inceput si la mine dar ulterior au mai alternat zile bune cu mai putin bune.
Am facut un calcul exact diferenta intre aprile si mai este de 83% +, in conditiile in care traficul este acelas, poate chiar usor mai mic. Cresterea e chiar mai mare din cat am estimat eu mai sus.
La mine a scazut putin,
Teoretic ar trebui sa creasca, pentru ca traficul pe internet scade in perioada asta, iar bugetele de publicitate ramana acelasi, deci un cost pe click mai mare, rezulta eCPM un pic mai mare
O dublare poate aparea si cand cineva a setat campanii dedicate pentru site-ul tau, eu am patit asa la inceputul anului cand apareau la mine pe site doar reclame de la o anumita firma si o rata de click foarte buna
Nu e vorba de targetari specifice Lovelife. Am verificat. E doar content network normal.
Este vorba de CPC mai mare -> eCPM mai mare.
E perioada in care majoritatea firmelor de constructii de pe toate nisele baga foarte multi bani in adwords. Si datorita la optiunea aia din adsense sa plaseze reclame daca cineva a fost interesat in trecut de ceva, ii apare din nou reclame despre cautarea aceea.
O sa tina pana pe la sfarsitul lui iulie si prin august o sa inceapa sa scada.
Este valabil pentru toate nisele de constructii de la materiale pentru casa, acoperis,etc pana la termopane, mochete, lemn .... cat si pentru haine, aparate foto, excursii, masini ..
Eu ma ocup de un site despre constructii si lunile astea e o concurenta acerba in adwords.
Dead, nici asta nu exista.
Vorbim despre 6 milioane de unici lunar, 30 milioane afisari, si cresterea la mine, este account wide. Este ceva ce tine de Adsense. Nu de advertiseri. Nu se poate dubla/tripla CPC-ul brusc, dintr-o zi.
Si la mine a crescut cu aproape o treime...probabil se fac ceva modificari la adsense...:rolleyes:
Ceva sigur este in lucru. La mine cresterea nu a fost organica, ci foarte brusca, de-asta ma face sa cred ca este ceva ce tine de Adsense si calculele lor. Nu de advertiseri sau de faptul ca vine un alt sezon.
Și la mine s-a mărit CPC-ul pe nișa filme, undeva la 0,05 eurocenți.
O posibila influenta poate sa aiba schimbarea numelui (si logo-ul din unitatile de reclame) din AdSense in AdChoice, New in-ads notice label and icon - Inside AdSense
Acest lucru mi sa intamplat si mie tip de 2 zile .. poate fi o banalitate dar acum vad ca totul a revenit la normal.
Da subscriu la aceste fapte.
Luna mai a fost o luna foarte buna dar ma uit si observ ca luna iunie e si mai buna , eCPM-ul avand o valoare de +1.18 $ fata de luna mai.
Ma gandeam ca e din cauza unor lucrari la niste saituri unde mi-am imbunatatit foarte mult timpii de incarcare ai paginilor.
Concomitent insa mi-a crescut si CTR-ul cu o valoare semnificativa. Oricum fata de lunile anterioare lunii mai eCPM-ul s-a dublat acum in luna iunie.
si l-a mine au crescut toate. cpc, cpm (de vreo 3,4 ori), insa mie mi s-au dublat brusc si numarul de vizitatori unici, si nu imi explic cum.
Eu cred ca e un bug :))
Mai bine nu mai discutam si lasam asa, sa se adune, poate nu isi dau seama :D
@Kidu, majoritatea vizitatorilor vin de pe google sau alte siteuri, doar ca nu stiu cum de am crescut in cautari la google peste noapte. poate datorita politicii de copyright, altfel nu imi explic.
Ehhh dupa un bum al CPM-ului in ultima perioada se pare ca a venit si criza.
O scadere brusca in ultimele 2 zile.
S-a mai intamplat la cineva?
Weekendul trecut, pe unul din siteuri am observat o crestere a CPM-ului si a veniturilor de 15 ori fata de media normala, pacat ca a tinut doar o zi :(, adica site ce de obicei facea cam 10 euro/zi a facut sambata 150 euro cu acelasi nr de clickuri (64 clickuri)!!! Eu unul nu gasesc vreo explicatie.
Pai ce a crescut? rata de click, nuamrul de afisari, valoare click
valoarea clickurilor evident, de la 15 eurocenti per click la o medie de 2,3 euro per click. Stiu, pare ireal...
@RoManiac, acelasi lucru s-a intamplat si la mine, au scazut brusc si afisarile cu mai mult de 50 %.
Ma nu stiu ce face Google dar face.
Adica observ periodic scaderi de trafic concomitent cu scaderea CTR-ului si a CPMe-ului.
De asemenea parca sa zic ca Google in perioada de scadere nu mai afiseaza cele mai relevante anunturi prin Adsense.
De la inceputul anului am observat cam 3 astfel de perioade cu precadere la saiturile care pot fi considerate avand duplicat content. Traficul scade pana la 50% dupa care usor usor creste pana la valoarea de dinainte de scadere si poate chiar mai mult.
Poate confirma cineva ciclicitatea aceasta?
Cred ca asta se intampla si la mine!
Scadere de trafic, scadere de ecpm si desi vad ca exista anunturi ce ar fi relevante pt site-ul meu apar prioritar altele.
Sa fie asta si din cauza faptului ca au un cpc mai mare ?
nu stiu ce zic toti ca nu creste cpm-ul eu acum 2 sapt avem cpm 11 si a doua zi era 42 adica 47 click = 51.71e
si nu este prima oara cand vad asta. eu cred ca este din cauza traficului .
Cand am trafic nou cpm-ul creste iar cand am trafic vechi scade ,
Parerea mea,