-
adsense si impozitul
De ceva timp ma bate un gand referitor la adsense si impozitul pe venit. Acum cateva luni am auzit o chestie la TV cum ca IT-ul nu mai este scutit de taxe, tva, impozite..
De cateva luni am inceput sa incasez si eu de la adsense ceva lei, trebuie platit impozit la ei la sfarsitul anului sau ...?
-
Opinia mea.
Impozit trebuie sa platesti. Completezi declaratia 200 si o depui la administratia financiara.
Ca majoritatea celor care nu castiga cine stie ce din Adsense nu isi bat capul cu asta, e alta problema. Si probabil nu o sa ai probleme niciodata din privinta asta daca nu te duci sa declari castigurile.
Daca sumele primite sunt insa considerabile cred ca ar fi indicat sa le declari.
Asta e opinia mea, nu stiu daca e si raspunsul corect.
-
Bun si daca nu platesc?
Banii vin prin WU, sumele oricum sunt mici, e ca un transfer bancar, nu?
-
eu zic sa nu te complici. ce, iti strica o bere in plus? stai linistit, nu vine garda peste tine pentru doi centi.
-
Citeam si eu asta pe blogul adsense. Daca primesti peste 100 dolari trebuie sa declari altfel nu.
-
Parerea mea e sa declari absolut tot ce ai primit pana acum, retroactiv, si cat mai repede, e caz penal, intra la evaziune fiscala si risti sa infunzi puscaria. Nu stiu daca merita sa stai la inchisoare pentru cateva sute de dolari... Mai bine declari tot si stai linistit, te costa doar 16% din ce ai castigat... Daca esti prins risti sa ramai si fara nimic, pentru ca statul te va urmari si te va executa silit, pana nu platesti tot + dobanzile penalizatoare care, crede-ma, sunt foarte mari daca se aplica retroactiv (pe ultimii 5 ani), iar statul, daca nu ai bani sa le platesti, iti va lua casa sau masina, iar daca nu ai nici de astea, vor plati tot rudele tale.
Cu statul nu te joci!
....... sau poti sa ai cap si sa-l pui la contributie :)
PS: Este ca as fi bun de un inspector ceva in ANAF?
-
In afara de aia 16% trebuie platit si TVA-ul daca esti persoana fizica? Eu tocmai ce-am aflat zilele astea ca trebuie completat formularul 201 pentru venituri din strainatate. Si inca o intrebare, din banii primiti se scad si cheltuielile cu hostingul, plata domenii?
-
pai si daca a trecut data de 15 mai ce facem acum ?
-
cand o sa-mi dea statul idei despre ce sa fac site-uri si cand o sa cotizeze juma-juma cu mine la plata scripturilor, a editorilor si a celorlalte resurse atunci, cu mare placere, le voi plati impozit
-
Eu zic sa va mutati in Monaco, acolo nu exista impozit pt persoane fizice :P