-
Daca o sa creasca calitatea continutului o sa creasca si calitatea conversiilor, cei care platesc adwords o sa fie mai multumiti si poate o sa biduiasca mai mult. Mai putine reclame si clickuri dar mai bine platite.
Si eu raman la parerea mea, ca e loc de mai multa calitate si calitatea e cea care poate marii castigurile, nu cantitatea.
-
Da , doar ca uiti un aspect. Google doreste ca oricine sa-si permita serviciul pus la dizpozitie. Daca serviciul urca de la 2 centi la 2 dolari nu si-l mai permite oricine.
-
Pretul clickurilor il stabilesc advertiserii prin bid, ei nu platesc mai mult decat li se merita sau isi permit. Daca creste pretul, creste pt ca se merita sa fie platit, nu pierde nimeni nimic.
Eu de exemplu nu platesc acum nici aia 2 centi pt adsense in retea, se merita mai mult sa platesc de 5-10 ori mai mult pt reclama adwords in rezultatele google...
-
Pai dar dar ei bideaza la oferta de situri actuala.
1 milion de situri folosesc adsense. Advertiserii bideaza si obtin un anume numar de clickuri cat isi permit sa plateasca pentru o oferta de 1 milion de situri ce afiseaza Adsense
Daca maine nu mai sant decat 100.000 de situri Adsense atunci ei bideaza pentru 100.000 . Doar ca vor trebui sa bideze mult mai mult sa obtina clickuri. Iar daca le obtin la un pret de 10 ori mai mare e posibil sa nu le mai convina si se vor lasa de sportul asta.
Vor ramane numai siturile foarte puternice cu forta financiara foarte mare. Cele medii sau mici.... se vor da la fund. Vor trebui sa bideze foarte sus ceea ce e foarte posibil sa nu-si permita.
Si atunci va deveni un serviciu exclusivist pe care si-l vor permite numai cei instariti.
Si iti dau si un exemplu practic.
In momentul actual bidez pe Adwords cu 0,25 Ron per click
E suma maxima pe care eu mi-o permit sa nu ies pe paguba cu afacerea la rata de conversie generata . Daca maine trebuie sa platesc pentru aceleasi cuvinte 1 leu ma las instantaneu de Adwords. Asta pentru ca rata de conversie nu mai acopera costurile.
Daca eu dispar cine va ma bida impotriva concurentei? Concurenta va mai bida atunci 1 leu daca nu mai are acelasi numar de adversari?
Eu cred ca nu. Va scadea bid-ul. Numai ca eu nu mai sant in circuit sa-l concurez iarasi.
In concluzie daca dispar siturile , vor disparea si utilizatorii de Adwords. In momentul de fata situatia este echilibrata Publisheri vs Advertiseri iar google nu cred totusi ca vrea sa creeze dezechilibre.
-
@RoManiac
Dupa cum spunea ERADU, cresterea calitatii, duce si la cresterea ratei de conversie, de exemplu eu am un site unde se afiseaza reclame directionate de advertiseri, si asta pentru respectivii au observat ca reclamele pozitionate in acel loc aduc conversii mari, si acea pozitie a fost in decembrie platita cu o valoarea a click-ului intre 5 si 12 Euro centi. Asta inseamna ca pentru ei a fost mai rentabil sa plateasca la mine 10 centi decat 1 cent la un site cu jocuri
Conteaza daca tu faci o vanzare in urma a 5 click-uri sau in urma a 200 de click-uri